Finale programerske llige MINI VIJUG@ i MALA OLIMPIJADA 2011

Finale programerske llige MINI VIJUG@ i MALA OLIMPIJADA 2011

14.12.2011.

Peta mala olimpijada za najbolje zagrebačke mlađe i starije miniće održat će se u četvrtak 22. prosinca u 14:30 sati u Domu tehnike na Jarunu, Aleja Matije Ljubeka bb, u računalnoj učionici društava MUDRI, DUI i DRINFOS te udruga Božo Težak i S VIJUGOM. U istom danu natjecatelji će rješavati dva kola. Prvo kolo će bodovati za plasman na Maloj Olimpijadi, ali i kao 6., finalno kolo programerske lige MINI VIJUG°2011, a drugo kolo će se bodovati i zbrajati za ukupni poredak na ovogodišnjoj Maloj Olimpijadi 2011. Između prvog i drugog dijela natjecanja imat će, kao i svake godine, stanku za hvatanje zraka i okrijepu. Natjecanjem će rukovoditi tim prekaljenih, mlađahnih i dugogodišnjih obožavatelja rada s najmlađima, a medijima su vrata otkšrinuta taman da se lako prošvercaju i s veseljem uniđu. Na kraju ćemo se svi malo i podružiti uz zvuke BOŽE i ostala moguća iznenađenja.

USKORO OBJAVLJUJEMO LISTU POZVANIKA i detaljnu satnicu.

Posebnim pozivom rukovoditelja natjecanja na veliko finale se poziva i Lovro Kalinovčić (na slici pokraj Mihaele Piskač, Mihahaele je njegov bratec Luka, koji sada radi u Google-tu u Švicarskoj), naša izvrsna vijug@, koji iz osobnih razloga nije mogao sudjelovati u ovogodišnjoj programerskoj ligi MINI VIJUGA. Znadete li da su neki pobjednici Male Olimpijade 2008 u među vremenu postali pobjednici državnoga natjecnaja u informatici i računalstvu. Pogledajte i prepoznajte ih!

Evo detaljne satnice:

-  14:15, dolazak natjecatelja

-  14:30 do 16:00, prvo kolo,

    rezultat se ujedno boduje i kao 6. kolo programerske lige MINI VIJUGA 2011

-  16:01 do 16:44

    hvatanje zraka, odmor i okrijepizza

-  16:40 do 18:10, drugo kolo,

    rezultat se zbraja s prvim kolom i daje ukupni rezultat za plasman u MALOJ OLIMPIJADI 2011

-  18:10 do 18:40

    vrednovanje rješenja (evaluacija)

-  18:45, privremeni rezultati i žalbeni rok

18:45 do 19:30

    druženje i zakuskica

-  19:00, KONAČNI REZULTATI, //web.zrs.hr/mala-olimpijada.php

-  19:45, puse za Čestit i blagoslovljen Božić i odlazak natjecatelja.

Radujemo se vašem dolasku i budite točni. Završetak ovog natjecanja i objava konačnih rezultata, označit će ujedno i kraj ovogodišnje, osme po redu ZG.Informatijade Božo Težak 2011 te najava priprema za novu natjecateljsku sezonu koja počinje u siječnju 2012. Znadete li da je genijalni natjecatelj, duša nacionalnog informatičkog olimpijskog pokreta i prvo olimpijsko zlato u Hrvata, Luka Kalinovčić, do prošle godine bio tajnik udruge S VIJUGOM?

Napomena:

Dragi naši profesori – programaeri, vi koji se s oduševljenjem bavite ovim zahtjevnim specijalističkim područjem, prošlih, a i ove godine smo vas iznevjerili. Međutim, u nastupajućoj godini napokon će se održati i PROFA KUP 2012 u programiranju. Pod motom „MALO NAS JE AL' NAS IMA“ organizirat ćemo dvije osnovnoškolske skupine ( LOGO i C++/Pascal) i jednu srednjoškolsku skupinu (C++/Pascal). Spremajte se i budite pripravni pokazati vaše znanje i vještinu programiranja. Budite uzor vašim učenicima.

-----------
  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.