ZAVRŠENA NATJECANJA U PROGRAMIRANJU ZA MINIĆE 2010.

ZAVRŠENA NATJECANJA U PROGRAMIRANJU ZA MINIĆE 2010.

18.12.2010.

Zagrebačka natjecanja u programiranju za miniće, učenike nižih razreda osnovnih škola potpuna su zagrebačka u hrvatska posebnost na ovom području poticanja darovitosti. Podsjetimo se da već osmu godinu naši minići imaju vlastite radionice za poticanje rane darovitosti, a nešto kraće i svoje natjecanje, programersku ligu MINI VIJUGA, a prije tri godine dobili su i svoju pravu MALU OLIMPIJADU U LOGU.

Danas je upravo završena četvrta mala programerska olimpijada, a pravo sudjelovanja imalo je 20 najboljih malih programerki i programera, učenika nižih razreda osnovnih škola s najboljim rezultatima u prvih pet kola lige MINI VIJUGA. Sudjelovanjem na dvokružnoj Olimpijadi minići su ujedno završili natjecanje u svojoj programerskoj ligi koja je počela još kad su svi išli u malo niži razred osnovne škole.

Objavom konačnih rezultata, u ponedjeljak 20.12., bit i službeno završena ovogodišnja ZG. Informatijada BOŽO TEŽAK 2010.

Svi su natjecatelji bili odlični no posebnu pohvalu zaslužuju naši prijatelji iz Vrbovca! Jutros su vlakom iz Vrbovca na veliko finale stigli Josip Klepec, super natjecatelj iz OŠ Vrbovec i njegov izvanredni profesor Marinko Šimunek, koji već petu godinu dovodi svoje učenike na naša natjecanja i pokazuje svima kako se briga za darovite isplati. Kao što bi rekla najbolja programerka među profesorima, Mihaela Piskač - svaka čast Vrbovčani, bravo za stopostotnog Klepeca. Ali, nećemo zaboraviti ni "naše". Počnimo od super Lovre Kalinovčića koji je bio bolestan, i možda propustio pobjedu. Žao nam je i malih natjecatelja čije je roditelje zameo snijeg na Bukovcu pa nisu došli. Drugi put neka se bolje organiziraju. A sada malo pohvala. Malena Petra Dunja, koja nam je došla u ožujku, u trećem kolu MINI VIJUGE, radila je i radila i danas se s Vedranom Filipićem nalazi među pobjednicima drugih razreda. Luka Jovanović je po običaju bio mister 100%, Dominik Fistrić isto tako, a Ivan Jamrešić i Veronika Fistrić ratovali su među najmlađima. Dominik Jurišić pokazao je da se upornost isplati i nadmašio prijatelje koji su u prvom dijelu natjecanja bili bolji od njega. Luka Merćep istaknuo se pogrešnim izgovaranjem svojeg prezimena i smislom za pristojnu zafrkanciju, a Blanka se zarekla da će ih sve skupa iduće godine pobijediti. I ove godine je bilo prekrasno, a posebni sistemski napredak u radu s minićima u posljednje četiri godine pokazuje se u OŠ Josipa Račića i na Bukovcu gdje se u računalnoj radionici na Jazbini već dvije godine zabavljaju mali programeri te u OŠ Marina Držića i Matije Gupca. Goran Žužić, najbolji natjecatelj u povijesti Hrvatske, sada je već student druge godine FERa i ne boji se za svoje nasljednike. Jer, nove generacije polako ali sigurno stasavaju.
Natjecatelje je i ove godine posjetio Rikard Dimić, predsjednik ZRSa, nekad i sam izvrstan natjecatelj i predavač, a pri kraju natjecanja nam se pridružio i tehnički koordinator svih natjecanja, Ivan Vučica, jedan u autora aplikacije bez koje natjecanje ne bi bilo ni izbliza kvalitetno kao štto je uz pomoć ZATEplusa odnosno ZATEmasa.

Evo privremenih rezultata:


Programerska liga MINI VIJUGA 2010
Minići A prvi razredi drugi razredi
Minići B treći razredi četvrti razredi
MALA OLIMPIJADA 2010
Minići A prvi razredi drugi razredi
Minići B treći razredi četvti razredi

Hrvatska darovitost ide dalje, a Grad Zagreb već dugo nije samo okupljalište najboljih, nego daje i svoj osobit prinos stvaranju kvalitete na ovom području poticanja darovitosti, a ZRSovci veselo dočekuju nastupajuće blagdane jer su ove godine dobili oba najviša priznanja Grada Zagreba za svoj izvanserijski doprinos poticanju darovitosti. Budući da je i šira društvena zajednica počela jasno prepoznavati naš rad, izgleda da će bit još veselih trenutaka. smiley

-----------
  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.