Završena je Mala programerska olimpijada - EMPEO 2012

Završena je Mala programerska olimpijada - EMPEO 2012

26.12.2012.

U organizaciji Zagrebačkog računalnog saveza te udruga članica S VIJUGOM i DUI, u prepunom Domu tehnike na Jarunu održana je EMPEO 2012 - Mala programerska olimpijada.

Trideset i osmero najboljih iz Zagreba, Popovače i Zadra napunilo je dvije računalne učionice i odmjerilo svoje programerske vještine. Ovo natjecanje za najmlađe dio je ZG. Informatijade Božo Težak u sklopu kojeg se, osim najmlađih osnovaca (minića) u tri odvojene lige (Logo lige za kadete, C++ lige za kadete i MASTERS liga za juniore) već devet godina natječu stariji osnovci i srednjoškolci te povremeno i profesori informatike. Ovakvo složeno natjecanje, u kojem sudjeluju učenici od prvog razreda osnovne škole pa sve do završnog razreda srednje škole, osim što je iznimka kojom se mogu podičiti samo Grad Zagreb i Republika Hrvatska, svojom se kvalitetom već sada je dohvatilo internacionalnu razinu.

Pogledajmo rezultate.

U kategoriji MINI B su Dorijan Lendvaj sa 600 bodova, za treće razrede i Ivan Jambrešić sa 597, za četvrte razrede, a blizu su im bili Veronika Fistrić i Laura Barišić.

U kategoriji MINI A, među učenicima drugih razreda, najbolji su bili Vlatko Borevković i Ivan Badrov, a istakli su se i Jan Cerovac i Andro Gabaj, dok je Dora Lendvaj pobjednica za prve razrede. U ovoj kategoriji natjecali su se i naši novi članovi iz Zadra, učenici četvrtog razreda OŠ Zadarski otoci, Mihael Crnjak i Luka Traživuk i osvojili sve bodove. U kategoriji MINI A, namijenjenoj učenicima prvih i drugih razreda također su se natjecali i novopridošli trećaši  Emil Dzdani i Zvonimir Curiš i osvojili sve bodove.

U kategoriji vrtićkih programerčića najbolji su bili Iris Barišić i Toma Kožulj.

Pobjednik u apsolutnoj kategoriji je Dorijan Lendvaj iz Popovače, koji je za tri boda prešišao svojeg godinu dana starijeg prijatelja Ivana Jambrešića iz Zagreba.

REZULTATI:          mini VRTIĆ             mini A                 mini B
 
Za vrijeme odmora, između dva kola olimpijadice, održana je svečanost pod nazivom NAJBOLJI UZ NAJBOLJE gdje su u središtu pažnje bila dva posebna priznanja SISAVAC GODINE, namijenjen neinformatičkim pojedincima za njihov izvanserijski doprinos društvenom životu Grada Zagreba i Republike Hrvatske i Zlatni CROCalien namijenjen mladim informatičarima za njihova izvanserijska postignuća, zbog kojih ih se može nazivati i hrvatskim kompjuterskim izvanzemaljcima.

-----------
  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.