MASTERS 2014, jesen - rezultati

MASTERS 2014, jesen - rezultati

14.12.2014.

Izvrsni programeri iz srednjih škola od kojih su neki i najizgledniji olimpijski kanidati za nacionalnu selekciju u ovoj školskoj godini, odradili su danas (nedjelja 14.12.) od 11 do 16 sati, dosada najteži MASTERS ogled.

Briljirao je Adrian Beker iz XV Gimnazije, iznimno darovit, vrijedan i postojan čovjek i natjecatelj, koji uvijek iskoristi sve prigode za vlastito usavršavanje. Osvojio je ukupno 550 od 1000 dostupnih bodova i pobijedio među vršnjacima, učenicima 2. razreda i u apsolutnoj konkurenciji. Među učenicima četvrtih razreda pobijedio je Kristijan Vukelić iz Gimnazije Lucijana Vranjanina, a među prvašima pospani Luka Jovanović iz XV Gimnazije.

Posebno dobar rezultat među osnovcima napravio je Krešimir Nežmah, učenik 6.r osvojivši 80 bodova. I ostali pozvani osnovci dali su sve od sebe, pokazali snažana natjecateljski duh, Dorian Granoša je osvojio svoje orve MASTERS bodove, a Ivan Vojvodić (6.r), koji se izuzetno potrudio da već nakon pola godine programiranja upiše svoje prve bodove u takvoj konkurencij, ovaj put to nije uspio za malo. U proljeće, na MASTERSu 2015 bodovi neće pobjeći ni njemu, ali ni najmlađem sudioniku, Dorijanu Lendvaju (5.r), koji je isto tako dao sve od sebe, a neka rješenja mu nisu prošla za milimetar.

Tri učenika su otvorila BONUS CASE zadatak koji nosi 400 bodova, no nitko nije uspio riješiti više od 50% tog zadatka tako da su na kraju natjecanja i Adrian i Robert i Lovro dobili negativnu juhicu od - 50 bodova.

Dat ćemo sve od sebe i nadamo se da ćemo, uz pomoć našeg grada i u sinergiji s društveno odgovornim poslovnim subjektima i pojedincima te našim članovima, uspjeti urediti novi prostor, i u proljetnom natjecanju iduće godine imati priliku ugostiti trostruko više natjecatelja.

Čestitke svima!

-----------
  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.