Rado bismo osmislili e-povelju "NEMIRKO - SISAVAC GODINE"

Rado bismo osmislili e-povelju "NEMIRKO - SISAVAC GODINE"

30.09.2002.

Daroviti mladi informatičari često ne dođu u doticaj s osobitim likovima iz svojeg životnog i medijskog okruženja.

Zaokupljeni programiranjem i srodnim aktivnostima i znatiželjama zaborave pogledate oko sebe i uočite hrpetine kreativnosti koje im odašilju mnogi raznovrsni sisavci, pa i čovjekoliki.

Radosti duha pokadkad im se nalaze na dohvat oka i ruke, no teško je glavicu maknuti od ekrana i uočiti dobre vibracije i još bolje primjerke sisavaca pri čemu ni sisavice nisu isključene.

Da bismo barem malo naša okeca i duhovnost usmjerili prema posebnim likovima i njihovim ne.djelima upalili smo si lampicu i odlučili pokrenuti internetska priznanja neinformatičarima godine pod nazivom NEMIRKOyes, namijenjenu osbi koja je po našem mišljenju zaslužila epitetić SISAVAC GODINE. Ovo priznanje može se dodjeljivati i najviše dvapu godišnje, može se i uzastopno udjeljivati istome sisavcu dok je u stanju sisanja životnih sokova, a poslije nikako jer posthumni net još nije osmišljen.

U osobitim situacijama ova e-povelja se može dodijeliti i nemirku koji je prema našem mišljenju SISAVAC SVIH VREMENA, a odnosi se i na naše predrage sisavice bez kojih ove nagrade ne bi ni bilo.

Hoćemo li to ikad realizirati - o tome kada dođe vrijeme...

  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.