Željko Pervan, kao inspiracija mladima

Željko Pervan, kao inspiracija mladima

20.12.2003.

Ideju sisavca provalio je Željko Pervan u Večernjoj školi. Kažu da je to stvarno neki nemiran lik iz naše okolice, da i dalje nije posve ili uopće normalan, da se nije smirio i zato opet nismo imali izbora.

Stoga i ovo drugo duhovno e-priznanje o tome da je baš on ispiracija mladima, pokazuje koliko smo nemaštoviti i dolazi opet u iste internetske ruke, ako gospon Pervan to pročita..

Da smo ga ranije prepoznali onda bi dobio nagradu dok je još bio visok, lijep i plav, a ovako smo se opet morali snalaziti s njegovom svekolikom datosti koja je otišla u suprotnom smjeru od negdašnje..

Valjda je Bog tako htio.

Tko je taj lik, pogledajmo malko dužeenlightened:

Pervan je karijeru započeo 1985. na zagrebačkom "Radiju 101". Godine 1989. prelazi na nezavisnu TV-kuću OTV. Upoznao je Zlatana Zuhrića-Zuhru, s kojim je započeo suradnju na raznim skečevima. Izradio je koncept satiričnog, bezobraznog showa "Zločesta djeca" gdje je upoznao te se sprijateljio sa Vinkom Grubišićem te je nastupao u raznim skečevima, kao što su Rade u bunaru, Ispitivanje Hrvata u Vojvodini, šaljivi glazbeni spot „Servus Zagreb“, sinkronizirani dnevnik i druge emisije ili filmovi (kao na primjer film Ime ruže, razgovor Hloverke i Dražena Budiše)...

Na OTV-u Pervan započinje i humoristični show „Večernja škola“; u toj spontanoj, većinom improviziranoj emisiji glumio je profesora u večernjoj školi koji je podučavao četiri odrasle osobe: Aljošu, Denisa, Antimona i Tetka (Zlatan Zuhrić-Zuhra, Mladen Horvat, Ahmed El Rahim, Đuro Utješanović), te sa njima raspravljao o svijetu i životu. Šale su se zbijale na račun političara, plaća, umirovljenika, Čeha, Slovenije i drugih tema.

Show se odigravao na pozornici ispred publike te je postao jako popularan. Ipak, Pervan se žalio na tretman, loše radne uvjete i neprofesionalnost osoblja. Sredinom 1990-ih degradiran je u običnog zabavljača koji puni raspored termina na OTV-u u emisiji u kojoj je čitao novine i javljao se na telefonske pozive gledatelja koji bi osvajali nagrade. Godine 2002. za OTV je snimio humorističnu seriju Obećana zemlja, u kojoj je glumio Izidora Weissa, poglavara Hrvatske

enlightenedU 2003. je bio šest mjeseci kolumnist Vjesnika.

U svakom slučaju lik još uvijek umiljato sisa, pa čak i kuha i neka nam ga. No, zbog strogog Pravilnika o ovoj povelji koji još uvijek nije donesen, on je što se nas tiče, svoje odsisao!

  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.