IVANA PARLOV, ZRSova je sisavica za 2010. godinu

IVANA PARLOV, ZRSova je sisavica za 2010. godinu

19.10.2010.

Saznavši za Ivanu Parlov i njen rad, ostali smo u čudu i pokorili se isti čas pred našom novom SISAVICOM GODINE.

Tko je ona što vrvi od dobroćudnih hormona?

Ivana Parlov je diplomirala na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, postala profesorica njemačkoga i hrvatskog jezika i književnosti te otišla u Afriku (Tanzanija) pomagati najsiromašnijima. Ova srčana i dobroćudna nepokolebljiva profesorica njemačkoga i hrvatskoga jezika i književnosti trenutno radi u osnovnoj školi u Kutini, pretežito s romskom djecom. .

Na Crni smileykontinent prvi je put otišla prije nekoliko godina o svom trošku, bez pomoći bilo kakvih institucija ili organizacija.

U misije je krenula nakon fakulteta.

'Nakon završenog faksa i rada u izdavačkoj kući odlučila sam se na odlazak u misije. Imala sam sreću upoznati tanzanijskog nadbiskupa koji me pozvao dolje. O Tanzaniji prije polaska nisam pretjerano znala, jer mi Google ni druge internetske stranice nisu ni približno dočarale sliku toga siromašnog svijeta. I nadasve neobičnog. Beskrajno su me se dojmili ti dobroćudni ljudi. O djeci da i ne govorim. Prekrasne i nezaboravne uspomene vežu me upravo za njih. Vidjevši svu bijedu i preteške uvjete u kojima odrastaju ta dječica, odlučila sam i nakon povratka nastaviti pomagati im', ispričala je Ivana za Dalmacija news.

Nakon povratka kući Ivana je osnovala udrugu Kolajna ljubavi te prodajom fotografija iz humanitarne misije i drugim donacijama pokrenula izgradnju sirotišta u gradu Songei u Tanzaniji.
 
Sirotište je ovih dana i otvoreno, a u njemu je dom pronašlo 50 djece u dobi od četiri do osam godina.
 
"Dragi prijatelji, s radošću i ponosom vas možemo obavijestiti da je 24. srpnja dovršeno naše sirotište! Nadbiskup Norbert Mtega ga je blagoslovio, a 100-tinjak naših prijatelja i radnika prisustvovalo je otvorenju. Djeca se useljavaju svaki dan, a o njima će brinuti naša prijateljica Valentina Globan.", izvijestila je Ivana na svojoj web stranici, i dodala: 'Izgradnju sirotišta vodio je moj prijatelj Matej Skenderović koji je u samo četiri mjeseca uz naporan rad i veliko odricanje cijeli posao uspješno završio. Nas osmero je stiglo iz Hrvatske kako bismo mu pomogli u dovršenju i otvorenju sirotišta. Valentina Globan je nova volonterka koja je ostala brinuti o djeci koja su primljena', kazala je Ivana i napomenula da njena afrička misija nije gotova.
  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.