pAKCELERATOR 2019

pAKCELERATOR 2019

28.10.2019.

Šesti programerski akcelerator održavat će se od 2. do 9. studenog, a završno testiranje s provjerom napretka održat će se u zadnju subotku školskog ferja. Najviše pobjeda odnio je fantastični Krešimir Nežmah, a rekord zaključnog testiranja u brzini kodiranja drži Patrik Pavić.

Natjecanje je namijenjeno učenicima osnovnih škola koji vrijedno rade na svojem usavršavanju. Osim polaznika radionica u natjecanje se mogu uključiti i novi članovi, za što je dovoljno poslati SMS poruku (Ime prezime razred škola, programski jezik) na 0914848348.

Natjecanje se provodi na lokaciji Ilica 53, prizemlje i željeznička modelarnica na katu te dodatno i u Domu tehnike na Jarunu, s tim da se dvostruko više natjecatelja poziva na programersko područje C/C++/Python. Broj mjesta ograničen je prostorom i uz upotrebu željezničke modelarnice iznosi 30 + (2) uredska mjesta i za Logo i za C++/Python. 

U natjecanje za C/C++/Python FMS Logo pristupaju pozvanici koji su potvrdili sudjelovanje. Članovi koji se ne odazovu natjecanju mogu izgubiti pravo na sudjelovanje u radionicama programiranja i kampovima.

Svi pozvanici dobit će SMS obavijesti do četvrtka 31.10. i mogu otpočeti s uvodnim kolom u subotu iza 9 sati ili već u petak navečer. Tko ne dobije obavijest ili se ne pronađe na spisku, neka pošalje SMS poruku na 0914848348.

Uvodno kolo bit će otvoreno do 9. studenog putem Interneta s udaljenih lokacija.

Evo rasporeda:

1. Uvodno kolo, zadaci za zagrijavanje i vježbu, 2. do 8. studenog, sa udaljenih lokacija putem Interneta, POČETAK u subotu iza 9 sati (ili već u petak iza 17 sati). Vrijeme za rad je načelno dva sata, a početak kada kome paše. Pristup zadacima za zagrijavanje i vježbu bit će najavljen u petak putem zasebne obavijesti.

2. Finalno kolo, 9. studenog, pozvani sudionici na lokaciju u Ilicu 53 ili u Dom tehnike

- od 09:45 do 14:00 sati, FMS Logo, trajanje 120 minuta
mlađi (P1) - 4 zadatka, stariji (P2) - 5 zadataka, mlađi mogu sudjelovati i u skupini P2 uz dodatno vrijeme od 90 minuta
 
- od 14:45 do 19:00 sati C++/Python, trajanje 150 minuta 
mlađi (P1) - 5 zadatka, stariji (P2) - 6 zadataka, mlađi mogu sudjelovati i u skupini P2 uz dodatno vrijeme od 90 minuta

Natjecanje je uvedeno i održava se pod pokroviteljstvom Gradske skupštine Grada Zagreba.  Finalni ogledi 9. studenog održavaju se i sa svrhom njegovanja uspomene na grad heroj Vukovar, koji će nas i ove godine tjedan dana kasnije, u subotu 17.11., veličanstvenom kolonom sjećanja na osobiti način posjetiti na pobjedničku žrtvu u borbi za slobodu i neovisnost, prije 28 godina.

Evo kako je Večernji list popratio jedan od prvih pAKCELERATOR-a

Napomena:

Popularizatorskim natjecanjem pAKCELERATOR započinje jesenska sezona natjecanja u novoj školskoj godini. Od iduće godine pAKCELERATOR će se održavati u rujnu i listopadu.

Nakon pAKCELERATOR-a slijede i druga natjecanja, tako da će se skoro svaki tjedan održavati po jedno natjecanje, MINI.VIJUGA za razrednu nastavu, AVVENIRE C++ i AVVENIRE Logo za osnovce, MASTERS za srednjoškolce, Zimske lige (Logo i C++) ... Najava termina natjecanja bit će uskoro putem zasebnih obavijesti i putem sekcije P L A N E R.

-----------
  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.