Izaslanstvo Zagrebačkog računalnog saveza primio je gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić

Izaslanstvo Zagrebačkog računalnog saveza primio je gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić

13.06.2014.

U povodu obilježavanja deset godina programerskih natjecanja, gradonačelnik Milan Bandić primio je danas, u Gradskoj upravi, izaslanstvo Zagrebačkog računalnog saveza, sastavljeno od najboljih natjecatelja, njihovih roditelja i mentora predvođenih najboljom osnovnoškolskom mentoricom u našoj povijesti, Mihaelom Piskač, te predstavnika saveza i druga članica.

Tajnik Saveza Zdravko Škokić zahvalio se gradonačelniku na primanju i kontinuiranoj potpori bez koje, kako je napomenuo, "mnoge naše ideje i planovi ostali tek neostvarene želje", a ovi mladi daroviti ljudi ne bi imali priliku još bolje razvijati svoje sposobnosti. Uz kratko upoznavanje s postignućima članova Zagrebačkog računalnog saveza, tajnik je izložio gradonačelniku dugogodišnji problem vezan uz nedostatak središnjeg prostora u kojem djeluju i zamolio ga za pokroviteljstvo nad manifestacijom "Najbolji uz najbolje", koja je pretpremijerno izvedena uoči Božića 2012.
 
"Naravno da prihvaćam pokroviteljstvo", rekao je gradonačelnik Bandić, čestitavši im na trudu i uspješnosti, uz napomenu da zaslužuju veći prostor u kojem će djeca i mladi još bolje moći razvijati svoje talente i predstavljati naš grad u najboljem svjetlu, te pridodao kako je "Zagrebački računalni savez udruga od posebnog interesa za Grad Zagreb".

Mihaela Piskač, Anamarija Kalinovčić (majka duše hrvastkog olimpizma, Luke Kalinovčića, Kristijan Burnik, Franjo Kičić (otac Ivice Kičića, najuspješnijeg osnovca u povijesti RH i zlatnog olimpijca, te Goran Žužić, naš najbolje rangirani olimpijac u povijesti) predali su gradonačelniku album monografiju te kristalnu katedralu s prigodnom posvetom.
 
Na kraju susreta gradonačelnik je predložio da njihov sljedeći susret bude prilikom otvorenja novog prostora.

Najmlađu sudionicu prijema, učenicu 1.r i svježu pobjednicu proljetnog turnira za učenike razredne nastave MINI VIJUGA 2014, Iris Barišić, gradonačelnik je upitao "Što sve da učinim za Zagrebački računalni savez?", a Iris je spremno odgovorila: " SVE! "

Podsjetimo, na Dan Grada Zagreba, ZRS-ovci su svojem gradu poklonili SPOT o programerskim natjecanjima "Informatijada Božo Težak".

Novih deset godina natjecanja započelo je protekle srijede, a proljetni programerski turniri završavaju u nedjelju u 23 sata. Radujemo se susretu s gradonačelnikom ne samo po useljenju i uređenju novog prostora, nego i povodom jesenskih programerskih turnira.

Roditelji i djeca te predstavnici saveza i udruga pridonijeli su veselom i prijateljskom ozračju, upravo onako kakvo je i potrebno kada se želi dodatno potaknutni darovitost.

ZRS nije nikada ništa tražio te je nakon petnaest godina rada dočekao svojih pet minuta.

-----------
  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.