Dodjela Gradu Zagrebu ZRSObit medalje i Povelje saveza za poticanje darovitosti

Dodjela Gradu Zagrebu ZRSObit medalje i Povelje saveza za poticanje darovitosti

13.04.2017.

Savez je održao svoju izbornu skupštinu u prostorima budućeg Centra mladih programera u Vlaškoj 81/F čije je uređivanje počelu u studenom 2016. i zbog nesigurnosti daljnjeg ulaganja obustavljeno u siječnju 2017.

Između ostalog u skuštini se raspravljalo i o inicijativi za Dodjelu Gradu Zagrebu ZRSObit medalje i Povelje saveza za poticanje darovitosti.

Predsjednik Saveza Rikard Dimić, mag.mech.ing., u vezi s tim je naglasio kako je savez tijekom 2015. i zatim u proljeće 2016. pokrenuo inicijativu za dodjelu ZRSObit Medalje i Povelje Gradu Zagrebu, kao zahvalu za trajan izvanserijski doprinos poticanju darovitosti odnosno skrbi o darovitima. Savez već osamnaestu godinu ima sistemsku potporu, a osim toga uočava i brojne druge primjere skrbi o darovitima te učeničkom i studentskom standardu. Dodjelom priznanja savez će zahvaliti Gradu Zagrebu za strateški prinos i kontinuiranu potporu poticanju darovitosti te izdvojiti primjere u protekla gotovo dva desetljeća, od pokretanja projekta "Za hrvatsku darovitost", u ljeto 1999 pa sve do danas. Gradu bi se uručila naša autorska medalja za poticanje hrvatske darovitosti, kovanica od stotinu ZRSObita (100Zb), kao znak pažnje za sve što je Grad Zagreb na čelu s Gradonačelnikom u proteklih pet mandata činio za skrb o darovitim učenicama i učenicima.

Tajnik Saveza je prisutne obavijestio da je dopis s tim u vezi predan u Ured Gradonačelnika, te da je urudžbiran 27. ožujka 2017. kako bi se dao na postupanje u Ured za obrazovanje, kulturu i šport. Napomenuo je i kako je događaj najavio mnogim roditeljima uz obećanje da će ih ponovno zvati kada bude poznat termin svečanosti.

Uz glasne izraze odobravanja, razumijevanja i zadovoljstva, inicijativa za dodjelu Medalje i Povelje Saveza prihvaćena je jednoglasno.

  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.