ZRSObit donacijski lanac je otvoren

ZRSObit donacijski lanac je otvoren

13.04.2016.

Savez je preuzeo prostor u Vlaškoj 81/F tako da bi darovita djeca i mladež mogla dobiti dugo očekivane i zaslužene uvjete. Bit će tu raznovrsnih radionica i natjecanja najveće kvalitete, ali i dovoljno učionica i mjesta za sve, od naših umirovljenika i žena, osoba sa smanjenom pokretljivošću i drugih zainteresiranih skupina.

Hvala Gradu Zagrebu -  "PROGRAMERI LUDUJU" !

Prostoru je potrebna struja, a zatim sanacija te adaptacija za potrebe saveza. Odvijati će se u četiri faze. Prva faza je financijski zatvorena, a za drugu se moli potpora Grada Zagreba. Vrijednost posla je veća od milijun kuna, a savez je zasad osigurao cca 1/5 potrebnih stredstava. Radovi će se odvijati prema projektnoj dokumentaciji i projektom filmu završenom i objavljenom u studenom 2014. godine. Ukoliko neće biti moguće spojiti prvu i drugu fazu, radovi na 1. fazi će otpočeti najkasnije na Svjetski dan mladeži 2016. 

Donatorska pretkampanja započela je, a mnogi najbolji bivši natjecatelji, zatim roditelji i članovi saveza te javne osobe, već su se za vrijeme probnog rada uspješno uključili u donatorski lanac. Bivši natjecatelji, koji su svojim rezultatima, ali i radom s novim naraštajima predvodili i stvarali hrvatski programerski i matematički bum, ponovno su bili najbrži. Neki su donirali iznose koji mogu biti putokaz za manja i srednja poduzeća.

Svojim glasom pripomogao nam je i Kristijan Rahimovski, pjevajući pjesmu "Programeri luduju", za koju je tekst donio i melodiju uredio Zdravko Škokić, tajnik saveza, uz aranžman i produkciju Ivana Škunce iz SonundStationRecords, suosnivača i producenta grupe "Ludwig". Prateće vokale u pjesmi donijeli su programeri i matematičari iz kvinteta "duoTRIO".

Osim Grada Zagreba, bez kojeg računalnog saveza ne bi ni bilo, razumijevanje za projekt pokazano je od strane HUP-a, a snažnu potporu i zagovor projektu dala je HGK. Za očekivati je da se po dobivanju medijskih pokroviteljstava uključe i mnogi drugi poslovni subjekti te mnogi istaknuti pojedinci iz domovinske i iseljene Hrvatske.

Podržimo ZRSObit s nekoliko klikova

Podržite darovitu djecu i mladež - izaberite si svoj novčić i upišite se u knjigu dobrozrsobitnih činitelja.

"+1 izvrstan je formula za bolju Hrvatsku"

-----------
  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.