25 GODINA HSINA

25 GODINA HSINA

08.12.2010.

Danas je u prostorijama HZTK održana svečanost povodom dvadeset i pete godišnjice rada Hrvatskog saveza informatičara. Na ovoj svečanosti izaslantvo ZRSa, članice HSINa, predvodili su prof. Gordan Jurković, višegodišnji šef ljetnih kampova Božo Težak i Kristijan Burnik, tajnik udruge BOŽO TEŽAK te Ivan Vučica iz udruge WEB.edit, uz predsjednika Rikarda Dimića jedan od najstarijih ZRSovih članova.
Na ovoj svečanosti, osim priznanja za rezultate u najboljim informatičaraima u protekloj godini, mnoštvu drugih pojedinaca i udruga dodijeljenja su različita priznanja i plakete.
Zagrebački računalni savez je, među inima, dobio PRIZNANJE "SREBRNA DJETELINA HSIN-a" za potporu programima povodom 25 godina HSIN-a. U ime najboljih natjecatelja zahvalio se Ivica Kičić, a svojom pojavom dominiraosmiley je ponovno AS (Kurdija).
Nakon Nagrade Grada Zagreba i Medalje Grada Zagreba, kao najviših priznanja glavnoga grada svih Hrvata, ZRS je eto dobio i priznanje za potporu programima nacionalnom savezu informatičara.
Razvoj učeničke informatike i računalstva u Gradu Zagrebu za proteklih 11 godina najbolje svjedoči o suštinskoj potpori ZRSa nacionalnim programima poticanja darovitosti, pa tako i programima HSINa.
-----------
  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.