Pripreme najboljih zagrebačkih programera

Pripreme najboljih zagrebačkih programera

08.05.2012.

U srijedu 9.5. u 20:00 u ZRS-u u Ilici 53, počinju ovogodišnje pripreme za najboljie zagrebačke programere u kojima će se osam natjecatelja pokušati što bolje 'ukodirati i ualgoritmiti' kako bi se izborili za mjesto u nacionalnoj reprezentaciji. Da se podsjetimo, na nedavno završenom HIO 2012 izabrano je 10 kandidata za borbu za plasman u nacionalni olimpijski tim, odnosno za sudjelovanje u Izbornim pripremama 2012. To su Domagoj Ćevid, Tomislav Tunković, Antun Razum, Marin Tominć, Mihael Liskij, Dominik Gleich, Matija Folnović i Matija Milišić. Osim osmero najbolji 'purgera' na Izborne pripreme plasirali su se i Dorijan Šulc iz Našica i Mislav Balunović iz Slavonskog Broda. Uz poziv organizatora priprema u ZRS se posebno poziva i Robert Benić, učenik 7.r. iz OŠ Davorina Trstenjaka, koji je svojim C++ rezultatima daleko najbolji osnovac u Hrvatskoj. Sudjelovanje u pripremama za Izborne pripreme bit će mu najbolja nagrada za njegovu ljubav i rezultate prema programiranju i matematici.

Pripreme će se održati u srijedu, četvrtak i petak (9.-11.5.), te idući tjedan u ponedjeljak i srijedu (13. i 15.5.), a vodit će ih hrvatski zlatni olimpijci, najbolji od najboljih.

  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.