RAČUNALO I GLAZBA NA ŽUPANIJSKOM STRUČNOM VIJEĆU

RAČUNALO I GLAZBA NA ŽUPANIJSKOM STRUČNOM VIJEĆU

11.03.2010.


ŽUPANIJSKO STRUČNO VIJEĆE UČITELJA GLAZBENE KULTURE GRAD ZAGREB - ZAPAD održalo se u srijedu 10.3. 2010. u OŠ Tituša Brezovačkog, Špansko s početkom u 16.30 sati . Ravnateljica i voditeljica u vijeću pozvale su u goste Zagrebački računalni savez sa svrhom prezentacije i promocije svojih radionica RAČUNALO I GLAZBA. U sklopu ovih radionica koje se tijekom godine održavaju za djecu u mladež, na posljednjim ljetnim kampovima sudjelovali su i učitelji glazbene kulture.

Prezentaciju i malu radionicu provelo je Multimedijsko društvo MUDRI, članica saveza, uz pomoć svojeg predavača i tajnika Ivana Štoreka.

Učitelji glazbe, sudionici vijeća u snijegom "okupanom" Zagrebu, imali su prilike vidjeti kako na suvremen način, uz pomoć sekvencijskog softvera CUBASE 4, spregnuti u jednu skladateljsku cjelinu svu potrebnu MIDI i AUDIO opremu. Pogledali su zajedno spot "100 godina BOŽE" , poslušali obrade nastele u glazbenim radionicama na ljetnim kampovima te na kraju napravili i malu vlastitu obradicu, koristeći o snovne MIDI i AUDIO tehnike.


Uživali su, a mi im, očekujući ponovni poziv, zahvaljujemo na suradnji.

Galerija


  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.