CEOI 2013

CEOI 2013

17.10.2013.

Srednjoeurpska informatička olimpijada održava se u Primoštenu, a iza nas su već oba natjecateljska dana. Preliminarni rezultati su poznati i došli su trenuci uživanja u lijepom vremenu, a oni malo hrabriji će se nauživati mora koje drži temperaturu na još uvijek ugodnih 19-stak stupnjeva. Iako ekipi nedostaje Domagoj Ćevid, koji se nalazi na studiju u Engleskoj, opet možemo očekivati vrijedne rezultate naših programerskih majstora.

Prije sedam godina održan je drugi CEOI u Hrvatskoj, a Goran Žužić je kao učenik prvog razreda osvojio zlato.

Nadajmo se da će veliki meštar :) Ivan Lazarić i još pokoji majstor - ove godine njegovim stopama.

Pogledajmo rezultate:

Prvi dan

Drugi dan

KONAČNI REZULTATI

Još jednom čestitke svim našim natjecateljima koji su nastupili u dva tima, podsjetimo se. Šteta što brača, Mislav Bradač i Domagoj Bradač, nisu bila u istom tim jer bi odnijeli povijesnu pobjedu u parovima. No, unatoč tome, obitelj Bradač zaslužuje posebne pohvale!

Tim I
1. Mislav Balunović, 4. r., Gimnazija Matija Mesić Slavonski Brod
2. Ivan Lazarić, 3. r., Društvo informatičara Pula
3. Mislav Bradač, 4. r., V. gimnazija Zagreb
4. Dominik Gleich, 4. r., XV. gimnazija Zagreb
Tim II
1. Marin Tomić, PMF, Zagreb
2. Mihael Peklar, 4. r., V. gimnazija Zagreb
3. Tonko Sabolčec, 3. r., XV. gimnazija Zagreb
4. Domagoj Bradač, 2. r., XV. gimnazija Zagreb

  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.