Mihael Peklar u svijetu politike

Mihael Peklar u svijetu politike

23.03.2014.

"Moja generacija ima pravo glasa ali se taj glas ne čuje jer se svodi na zaokruživanje izbornih listića. Moj angažman je način da se to promijeni. Uvjeren sam da mnogi iz moje generacije žele da svijet bude bolji ali ne znaju kako to postići", rekao je Mihael Peklar, jedan od najzanimljivijih EU kandidata, maturant  V. gimnazije u Zagrebu i višestruki državni pobjednik u programiranju.

Mihael je član ZRS-a od 5. razreda osnovne škole i nezaobailazni polaznik naših radionica i ljetnih kampova na Silbi te sudionikom svih natjecanja u sklopu Informatijade BOŽO TEŽAK od petog razreda osnovne škole.

Prije sedam godina je u prednatjecanju pobijedio stotinu svojih vršnjaka i uspio se ugurati na jedinstvenu listu pozvanika na kojoj su svi ostali bili učenici šestog razreda i zatim osvojio svoje prvo državno natjecanje kao učenik 5.r . Budući da je tada bila na snazi bila pametna odredba prema kojoj se ljestvica poretka izrađivala "po razredima" te tako skrbila i o najboljem interesu djeteta, Mihael je evidentiran državni pobjednik, iako je u državnom finalu bio jedini petaš. On je to i bio na poseban način - bio je toliko bolji od svih drugih petaša u državi, da se niti jedan od njih, rješavajući iste zadatke s te godine jakim šestašima, nije ni izborio za prolaz na državno natjecanje.

Sada je jedini maturant na izbornim listama za EU parlament.

Lijepo je kada mladi žele i politikom mijenjati svijet, pa makar ni roditelji u početku nemali o tome pojma...

Zaželimo mu uspjeh.Izvor / prilog : www.vecernji.hr
  

IZDVOJILI SMO

Krajem devedesetih Grad Zagred nije postojao na karti pobjednika državnih natjecanja u informatici, a broj učenika zainteresiranih za programiranje bio je malen. Nova ekipa u Zagrebačkom računalnom savezu odlučila je to promijeniti od ljeta ...
  

ZANIMLJIVOSTI

Hrvatski robotičari dio su međunarodnog tima znanstvenika koje će u sklopu NATO-ovog programa Science for Peace and Security izraditi najveći dron na svijetu.
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.