Ivan Vučica uskoro u Google-u!

Ivan Vučica uskoro u Google-u!

06.11.2013.

Kompjutorski zaljubljenik i znalac Ivan Vučica, član je Zagrebačkog računalnog saveza od davne 1998/99 šk.god. Tada je imao trinaestak godina i znatiželja ga je dovela u Ilicu 53.

Bilo je to vrijeme dominacije sjajnog tima udruge Genesis koja se, na čelu s tadašnjim vođom Sašom Stublićem, može smatrati i duhovnom pretečom sadašnjeg ZRSa.

U proteklih petnaest godina i Ivan je, živeći u iznimno teškim uvjetima, stasavao baveći se različitim područjima. Bio je prvak Zagreba u Logu za 8. razrede, jednan od najmlađih suradnika saveza i autor zadataka za natjecanja te softverskih radova u suradnji sa savezom i samostalno, od kojih je najpoznatiji ZATEMAS/zateplus sustav za natjecanja. Bio je i zapažen autor i koautor raznih softverskih igara, vrijedan i jako sposoban programski voditelj i poticatelj stvaralaštva i smotri saveza, na kojima je i sam odnosio pobjede kao učenik, da bi prije nekoliko godina postao i tehnički rukovoditelj naših natjecanja i ZRSove sistemske podrške, koja ga je danas eto, odvela u Google, u prelijepu Irsku i Dublin.

Bio je zapažen i u filmskim zapisima s ljetnih kampova, djeca su ga obožavala tako da nije čudno što su ga zavoljeli i cijenili mnogi roditelji s kojima je rado surađivao.

Za današnji let nije se mnogo spremao. Spakirao je dva koferčića, i u njima jedva ostavio prostora za tri poklončića. Za svoj treći međunarodni Let 3 obukao je brčić br. 3 i obilno pozirao kao potpuna suprotnost nekoj oglodanoj manekenki.

Budući da je dva svoja prva računala dobio još prije trinaest godina od Grada Zagreba i ZRSa, a osim toga je i kao beba dokazano sisao, nije se ljutio što smo ga malo prepakirali te je zaslužio i unikatnu majicu.

Prekopali smo mu prtljagu i uočili da je u zelenu Irsku je ponio još jedanaest crnih brčića i brketina. Navodno mu je to dodatna oprema za tehničku i inu potporu ZRSovim programerskim natjecanjima za koja se vezao svojim cjelokupnim stasom i dušom, a i Internetom.

Ispratila ga je delegacija udruga članica i saveza, u kojoj su bili Kristijan Burnik, Mihaela Piskač, Nikola Kičić, Mario Somek, Rikad Dimić i Zdravko Škokić, a dok pišemo ove retke, neponovljivi on je već prošao CARINU - odlaznu, prvi puta sletio, pa čak i lutao Londonom, da bi zatim presjeo na let za Dublin.

Upravo slijeće!

Neka ti je sretno, Ivane naš jedini!

-----------
  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.