Subotnje iznenađenje za zaljubljenike u programiranje

Subotnje iznenađenje za zaljubljenike u programiranje

06.12.2008.

Sveti Nikola zaštitnik je i e-pomoraca.

U subotu se tiho prikrao u Ilicu 53 i darovitim programatorima (čije mame baš taj dan nemaju roćkas) i u par čizmica stavio dva lipa iznenađenja.

Ona (Mihaela Piskač, prva čizmica) je prije pet godina, nakon satova programiranja po Relji Mediću&Krešimiru Miišuri, bila na prvoj algoritamskoj provjeri kod Njega, zlatnog Lovre, zvanog The Fastest (PUŽAR, druga čizmica).

A zatim je i Kalac (Kalinovčić Luka) rekao da "ova profa kuži".

A danas ( već par godina) ta ista profa stvarno kuži stvar kao i najbolji osnovnoškolski natjecatelji.

Ona je radila na sebi, zajedno sa Željkom Orčić, utorcima i četvrwinkcima skupa su uživale u radionici LOGA, a daroviti učenici su bili oduševljeni! Jasno je stoga da su i daroviti polaznici tečajeva u ILICI 53 bili ugodno iznenađeni kad se Mihaela na Sv. Nikolu pojavila kao zamjena za Karla Dumbovića. I to zajedno s Lovrom. Dva lipa iznenađenja!!

No to nije sve, jučerašnja radionica, u kojoj nije bilo D. Karla Velikog (službeno odsutan, Karlo Dumbović, Mihaelin bivši natjecatelj u LOGU koji je uspio imati 200 bodova na DMIH 2007, kao i KIĆO) uvela je iz zahvalnosti prema načinu na koji njen bivši LOGO učenik vodi radionice novu mjeru za kvalitetu:

1DUM = 1mp + 1 LP. smiley

Daroviti učenici vole kad njihovi profe napreduju, a po potrebi uče i od njih.
Neki to s radošću rade. Neka nastave.
Doći će i drugi.
  

IZDVOJILI SMO

Krajem devedesetih Grad Zagred nije postojao na karti pobjednika državnih natjecanja u informatici, a broj učenika zainteresiranih za programiranje bio je malen. Nova ekipa u Zagrebačkom računalnom savezu odlučila je to promijeniti od ljeta ...
  

ZANIMLJIVOSTI

U sklopu VIDI e-novation Awards događanja predstavljen je i novi projekt visokotehnološke medijske kuće Vidi, aglavni urednik Tomislav Kotnik predstavio je Vidi Project X, ...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.