'PROFESSOR Božo Težak, Torchbearer of Science' i CD/DVD „100 godina BOŽE“, Croatia Records

05.02.2010.

Jučer navečer, u ispunjenoj vijećnici na Gornjem gradu, svi posjetitelji imali su prilike uživati u sjećanjima naših prekaljenih akademika na Božu Težaka te dosezima zagrebačke darovite informatičke mladosti koji su se našli na istom poslu, na očuvanju hrvatske znanstvene baštine. Svečano je predstavljena engleska CD inačica Monografije o životu i radu BOŽE TEŽAKA, 'PROFESSOR Božo Težak, Torchbearer of Science', a ZRS je ujedno predstavio svoj desetogodišnji rad i promovirao pjesmu i spot posvećenu našem znastvenom velikanu i poticanju darovitosti.

Bilo je lijepo osjetiti kako su se na strani promocije istinskih vrijednosti očuvanja naše baštine udružili svi, i daroviti informatičari, najbolji hrvatski natjecatelji u povijesti i njihovi roditelji, cijele obitelji, kao i znanstvenici koji se naslanjaju na BOŽIN rad na području kemije i informacijskih znanosti.

Našli su se tu i mladi glazbenici na čelu s Hanom Blažević i Jeronimom Marićem, izvođači i producenti pjesme "100 godina BOŽE", nastalu na Ljetnom kampu Zagrebačkog računalnog saveza koji nosi ime Božo Težak, koju je napisao je Z.Š. Zdravcoigne, a izdala Croatia Records.

Željom obitelji Težak ovu pjesmu, koja svjedoči o humanizmu u najširem smislu, premijerno je u sklopu promocije engleske inačice CD izdanja Monografije o Boži, zajedno s postignućima Saveza predstavio predsjednik ZRSa Rikard Dimić, a nakon prikazanog spota mnogo je suza bilo i u očima akademika i roditelja naše darovite djece.
Rijetko doživljena atmosfera dirnula je svakog i svi bez iznimke bili su ponosni na svoje sugrađane iz akademske zajednice, ali i na zagrebačke udruge koje se tako zdušno brinu o našoj darovitoj djeci i mladeži te o čuvanju hrvatske nacionalne baštine.

To je bilo to!

-----------
  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.