Državno natjecanje, drugi dan osnovnoškolaca - čekamo privremene Logo rezultate

Državno natjecanje, drugi dan osnovnoškolaca - čekamo privremene Logo rezultate

19.04.2011.

Natjecanje u programskom jeziku Logo je pri kraju. Natjecatelji su svoje odradili, a evaluacija je u tijeku.  Najzaposleniji čovjek je bio Hrvoje Ricijaš, šestaš, koji je morao rješavati dodatni zadatak jer je greškom dobio paket zadataka za pete razrede. Možda je i imao dovoljno koncentracije za naknadnu torturu, vidjet ćemo. Mihael Liskij je nakon prvog dana zasjao s osvojenim prvim mjestom u C++ i  odličnim softverskim radom, a sada, s osvojenih 175 bodova, očekuje što mu je konkurencija napravila u Logu. Dominik Fistrić, čevrtaš iz Pušće, naš četverostruki pobjednik programerske lige MINI VIJUG@, osvojio je 131 bod i sigurni je pobjednik među četvrtašima, ako bude dovoljno pameti da se četvrtaši odvoje od petaša, kao i proteklih godina. Petaše čekamo, čini se da će Vjekoslav Drvar osvojiti treće mjesto, a Luka Jovanović drugi. Šestaši su malo brljali, osobito Kurdija i Benić, no pobijedio je Ricijaš Hrvoje koji će svoj uspjeh proslaviti trbušnim plesom. Među sedmašima pobjeđuje Petar Orlić Silbljanin, drugi je Starešinić Leon koji priznaje da je imao malo sreće i da mu nedostaje Silvekova roza haljinica sa Silbe (a navodno i japankice!), a slijede ga Martin Rosensweig i Marija Gegić. Žalbeni postupak je u tijeku.

Stoga, dok očekujemo privremene rezultate, možemo zaželjeti Pauli Rinkovac, osmašici iz Otona Ivekovića, sretan let za Njemačku, jer ovog časa ona je već na Plesu i očekuje svoje let u 17:05. Paulica SRETNO, rezultate će ti Željkica poslati SMSom.

U očekivanju privremenih rezultata, pozdrav do cca 16 sati. Evo i pripvremenih rezultata u 17:10 sati. Nažalost, rezultati četvrtaša stavljeni su pod petaše, čime je narušena dugogodišnja praksa izdvojenog vrednovanja različitih uzrasta. Učenika Dominika Fistrića mora se, u interesu poticanja darovitosti, prikazati odvojeno u kategoriji 4. razredi i to kao državnog pobjednika. To je hitna zadaća državnog povjerenstva.

 
Prije objave konačnih rezultata bilo je "zanimljivih" žalbi i zanimljivih odluka, tako da s Liskijem prvom mjesto dijeli naš prijatelj s ljetne lige Lazarić iz Pule, čime je Branimir Filipović postao drugi a Paulice Njemica treća. Žalio se i Kelava kod šestaš, dobio taman toliko bodova da podijeli prvo mjesto s našim Ricijašem, čime je Grozdanić Karlo postao drugi, a Robi Benić treći. Tko zna da li se u ovoj priči netko pretjerano poigravao i zaigrao.
 
Na sreću priča je gotova.
-----------
  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.