Počelo je državno natjecanje, prvi dan je završen

Počelo je državno natjecanje, prvi dan je završen

18.04.2011.

Nakon prvog dana (C++/BAS/Pas) zagrebački osnovci se mogu ponositi. Napredovali su u programskom jeziku C++ i osvojili dva prva mjesta i jedno drugo i jedno treće. Posebno je svojim nastupom razveselio Mihael Liskij kojemu je uspjelo nemoguće - pobijediti Vedrana Mihala. Tako je ovaj najbolji Logaš u državi konačno dodao i trofej u C++. Izvanserijski šestaši Vedran Kurdija i Robert Benić, bili su očekivano odlični. Robert je pobijedio s 182 boda a Vedran je osvojio uvjerljivo drugo mjesto s 179 bodova. Sedmašica Marija Gegić, inače format za prvaka, bila je treća zbog pomanjkanja koncentracije, no zapamtit će je mnogi kada bude potpuno zdrava. Kada se tome pridoda i rezultat Paule Vidas, petašice koja uči BASIC i koja je izrasla u OŠ P. Miškine i pobijedila s 200 bodova, onda se ne moramo brinuti za budućnost. Ne zaboravimo ni odlične natjecatelje koji su bili blizu plasmanu među prva tri, Domagoja Bradača, Manuelu Lukić, Runca i Filipovića te Grozdanića.

Što bi tek bilo da je zagrebačko povjerenstvo za natjecanje osnovnoškolaca znalo voditi stručnu politiku, a nije, i da su pristup na Županijsko natjecanje imali petaši s osvojenih 40 bodova? Imali bi barem još jednog natjecatelja koji bio bio među prva tri na državnom natjecanju. Zbog toga je krajnji čas da se s nestručnim i po Grad Zagreb štetnim vođenjem školskih i županijskih natjecanja prekine, i da svatko radi onaj posao koji zna! Grad Zagreb nije poligon za poigravanje s darovitim pojedincima.

U očekivanju novog dana pozdrav informatičkim zaljubljenicima i čestitke osnovcima na odličnom prvom danu.

 

NAPOMENA:

Pobjednici koji nisu sudionici Informatijade Božo Težak 2011, dobit će posebni poziv za sudjelovanje u finalnom 6. kolu.

  

IZDVOJILI SMO

Krajem devedesetih Grad Zagred nije postojao na karti pobjednika državnih natjecanja u informatici, a broj učenika zainteresiranih za programiranje bio je malen. Nova ekipa u Zagrebačkom računalnom savezu odlučila je to promijeniti od ljeta ...
  

ZANIMLJIVOSTI

U sklopu VIDI e-novation Awards događanja predstavljen je i novi projekt visokotehnološke medijske kuće Vidi, aglavni urednik Tomislav Kotnik predstavio je Vidi Project X, ...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.