Državno natjecanje 2010 je završilo

Državno natjecanje 2010 je završilo

16.05.2010.

Naše programerske ekipe opet su bile iznad razine 'pristojnosti' prema ostalim županijama. Osvojeno je šest prvih mjesta i 60% plasmana među prva tri natjecatelja. S obzirom na pehove koje su neki naši najbolji natjecatelji imali s opremom na županijskom natjecanju, pa nisu ni dospjeli na državno, rezultat je iznad svih očekivanja.

Pa krenimo redom.

OSNOVCI

Najmlađi natjecatelji iz LOGA bili su odlični. Prije svih to su najbolji petaš Robert Benić, zatim šestaš Martin Rosezweig, a iza njih odlični Hrvoje Ricijaš, Petar Orlić, Marija Gegić, Tomislav Babić, zatim Leon Starešinić, Karlo Grozdanić, Vedran Kurdija, Mislav Jelašić, Manuela Lukić itd.
Opet je u LOGu briljirao i Mihael Liskij, sedmaš, sa maximalnih 200 bodova i Mario Pejinović na trećem mjestu. Odličan je bio i samozatajni osmaš Martin Bagić s osvojenim drugim mjestom, a favorizirani Mihael Peklar se previše potrošio na natjecanju iz Engleskog.

Petaš Vedran Kurdija se na državnom natjecanju u programskom području C++/Pascal/BASIC pojavio s novim audio clipom I-A i ponovno osvojio prvo mjesto. Odlični su bili i Dominik Gleich i braća Bradač, a Mihael Peklar i Alen Orčić nažalost nisu imali svoj dan.

SREDNJOŠKOLCI
Srednjoškolci su nakon prvog dana imali mogućnost višestrukih pobjeda s maximalnim brojem bodova no na kraju se to nije dogodilo, iako su bili odlični. Osvojili su skoro sve, a i ove godine nepobjediv je bio Žužićev "učenik" Stjepan Glavina iz Preloga te slavonac Ivan Katanić. Među juniorima posebne pohvale idu prvašu Marinu Tomiću koji se napokon probudio te nakon HONIa najbolji BIO i na državnom natjecanju. Zvonimir Medić je odlično iskoristio šansu i pokazao da se na njega valja ozbiljno računati u narednim godinama. Matija Milišić je došao do svoje prve zaslužene pobjede i postao najbolji drugaš u Hrvatskoj. To mu je uspjelo iako je Razum ostao iza njega. Najbolji osnovac svih vremena, Ivica Kičić, koji na natjecanja odlazi s vrlo malo vježbanja, bio je drugi, a odlični Gustav Matula treći, među trećašima. Nakon izvrsnog prvog dana Frane Kurtović i AS Kurdija su izgleda nešto brljali, no na sreću iskočili su Tomislav Gudlek i Marin Smiljanić. Oni su bili ZRSove zimske investicije na kampu u Krapini i predstavljaju dva dugačka dokaza da investicije nisu bile promašene.

Kad se svim ovim rezultatima dodaju uspjesi naših prijatelja iz Vrbovca i Slavonskog Broda koji rade odlično i koji su Zagrebu "oteli" četiri prva mjesta, zadovoljstvo je još i veće.
Filipu Keriju i Mateju Gradičeku još jedna čestitka na dvostrukoj pobjedi. BRAVO DEČKI, stvarno ćete dobit toćadu na Silbi! Moramo ponovno spomenuti super Jožeka iz Vrbovca Josipa Klepeca koji je zapravo najbolji četvrtaš u Hrvata. BRAVO JOSIPE!

Natjecatelji iz Slavonskog Broda i ove su godine bili izvrsni na čelu s nepobjedivim osmašem Mislavom Balunovićem koji će uskoro dogurati do olimpijske reprezentacije (ne u nogometu), ako tako nastavi.


U očekivanju rezultata na službenim web stranicama natjecanja www.info-kup.com.hr, specijalni fotograf nam je od petka do nedjelje dojavljivao foto rezultate koji su ponekad bili i mutni.
Nedjeljno završno jutro iskorišteno je za šetnju Pulom, a kako nije bilo lavova u Areni, ekipa se bez gubitaka vratila kući. Jedan mrzitelj LOGA besramno je pozirao za tjednik bez tiraže, a neki su spavali, umorni od poziranja na podjeli priznanja prethodne večeri.


GALERIJA 1
GALERIJA 2 /uskoro/
 

  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.