Prijave za DR_Info.s 2008 završene!

Prijave za DR_Info.s 2008 završene!

13.06.2008.


Zainteresirani mladi informatički stvaraoci ove godine su se u dobrom broju prijavili za već petu po redu zagrebačku smotru informatičkog stvaralaštva školske djece i mladeži.

I ovogodišnja smotra događat će se na Kaptolu 27, u Tribinama Grada Zagreba. Početak je u ponedjeljak 16. lipnja u 12:30 sati, a stanka za objed bit će oko 14:30 sati.

Predvidivo trajanje smotre s predstavljanjem tridesetak radova je najkasnije do 19:30 sati, a nitko od mladih info smotraša neće ni ove godine ostati gladan.

Svi će stići i na utakmicu koja više ništa ne znači, jer Tate Kroate su u četvrtfinalu.

Učenike molimo da se pripreme i za ocjenjivanje uradaka svojih kolega unutar iste kategorije te ih podsjećamo da osim učeničkog ocjenjivačkog tima, radove vrednuju i glavni prosudbeni tim, zatim prosudbeni tim mladeži - bivših natjecatelja, kao i prosudbeni timovi za svaku kategoriju odvojeno.

Četiri ocjene se tako zbrajaju i dobiva konačna ocjena za svaki uradak.

Sutra objavljujemo raspored događanja sa spiskom prijavljenih radova.

Nažalost, i ove godine ima darovitih učenika kojima njihove škole nisu ni pružile informaciju o tome da postoji naša smotra, osobito među osnovnim školama tako da nisu ni mogli pripremati svoje radove.

Pobjednici u kategorijama ostvarit će značajne popuste za ljetne kampove za poticanje darovitosti Božo Težak koji se svake godine u kolovozu održavaju na otoku Silbi.

Nadajmo se da ćemo iduće školske godine imati sredstava za organiziranje DRINFOS PATROLE koja će obići sve škole i učiniti ono najvažnije - dati učenicima prave informacije koje ih mogu potaknuti na stvaralaštvo.

U ovom području popularizacije informatike je moguće učiniti više, stoga ni ove godine nismo zadovoljni. Vjerujemo da će osvježena ekipa DRINFOS entuzijasta dati svoj prinos kako bi i ovo područje poticanja darovitosti bilo jednako jako kao i programiranje.

Cilj nam mora biti 60 do 70 radova i zastupljenost svih kategorija.

  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.