SMOTRA INFORMATIČKOG STVARALAŠTVA DR_Info.s 2008 ZAVRŠENA

SMOTRA INFORMATIČKOG STVARALAŠTVA DR_Info.s 2008 ZAVRŠENA

18.06.2008.

Zainteresirani mladi informatički stvaraoci i ove su godine imali mogućnost sudjelovati u već petoj po redu zagrebačkoj smotri informatičkog stvaralaštva školske djece i mladeži. Smotra je održana na Kaptolu 27, u Tribinama Grada Zagreba, a od 12:30 do 19 sati, a predstavljeno je ukupno 23 rada.

Već nekoliko godina uzastopno interes za stvaralaštvo se smanjuje što je vidljivo i na županijskoj smotri sotverskih radova na kojoj je bilo svega petnaestak radova. Sa svojih osam kategorija smotra DRINFOS pruža izvanredne mogućnosti i poticaje darovitoj djeci i mladeži za različite oblike informatičkog stvaralaštva.

No sve te izvanredne mogućnosti ostaju u velikoj mjeri neiskorištene iz razloga što organizatori ne mogu sami još i smišljati radove :)

Ipak, organizatori će svakako analizirati stanje i utvrditi koji su najvažniji razlozi da je tome tako, a sve kako bi se i ova djelatnost podigla na razinu na kakvu je podignuta kvaliteta i rezultati zagrebačkih učenika u natjecanjima u programiranju.

Iz tog razloga već sada pozivamo škole da otpočnu poticati svoje učenike na informatičko stvaralaštvo kako bi spremno dočekali DRINFOS 2009.

No nama je ipak najvažnije da su naši Pobjednici u kategorijama i ove godine svojim zalaganjem i pobjedama ostvarili značajne popuste za sudjelovanje na ljetnim kampovima za poticanje darovitosti Božo Težak (prijava) koji se svake godine u kolovozu održavaju na otoku Silbi. Jasno, određene popuste ostvarili su i svi sudionici ovogodišnje smotre.


Pa pogledajmo rezultate, pohvale i foto DRINFOS

Nadajmo se da ćemo iduće školske godine imati sredstava za organiziranje DRINFOS PATROLE koja će obići sve škole i učiniti ono najvažnije - dati učenicima prave informacije koje ih mogu potaknuti na stvaralaštvo. Cilj nam mora biti 60 do 70 radova i zastupljenost svih kategorija uz što veću moguću
kvalitetu. Ozbiljnost društva za poticanje stvaralaštva DRINFOS i saveza vidi se po tehničkoj razini organizacije i vođenja same smotre uz pomoć 14 umreženih računala, pri čemu je u postupku vrednovanja radova i ove godine cjelodnevno sudjelovalo više od 20 članova prosudbenih timova.

Pet godina smo izdržali, oko 190 radova arhivirali.
Na redu je idućih pet godina?

-----------
  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.