Kraj Zagrebačke INFORMATIJADE Božo Težak 2008

Kraj Zagrebačke INFORMATIJADE Božo Težak 2008

23.06.2008.

Ovogodišnja, peta po redu Zagrebačka INFORMATIJADA Božo Težak je završena.
Od siječnja do lipnja održano je šest kola u kojima je sudjelovalo 143 učenika osnovnih škola i četrdeset i šest srednjoškolaca.
Nakon finalnog, šestog kola, tzv. osnovnoškolskog odnosno srednjoškolskog finala u kojem su pravo sudjelovanja imali samo najbolje plasirani natjecatelji, poznati su konačni rezultati zagrebačkih osnovnoškolaca - kadeta, odnosno srednjoškolaca - juniora, koje možete dolje preuzeti.
Napominjemo da su naši natjecatelji u šest kola rješavali ukupno po 30 zadatka u oba programska područja za OŠ, LOGO i BASIC/Pascal, odnosno po 30 zadataka u području Pascal/C za SŠ. Zadaci su bili različiti za sve uzrastne kategorije i razrede unutar njih.
Zadaci ovog natjecanja su teži i zahtjevniji od onih kakvi se pojavljuju na svim drugim natjecanjima. Povrh toga u istom vremenu kao i na drugim natjecanjima učenici rješavaju i jedan do dva zadatka više. Nadalje, u razdoblju do državnog natjecanja naši učenici imaju pet kola po pet zadataka što u stvarnosti predstavlja iskustvo od barem šest državnih natjecanja na kojima ima 3-4 zadatka.
Cjelokupno natjecanje se odvija subotom na FER-u, a u organizaciji i provedbi sudjeluje tim od dvadesetak članova
Najbolji natjecatelji INFORMATIJADE k tome imaju posebne pogodnosti pri sudjelovanju u ljetnim kampovima za poticanje darovitosti BOŽO TEŽAK, na otoku Silbi, Grad Zadar.

Više:
Obavijest - OŠ
Obavijest - SŠ
Prva tri mjesta po kategorijama - konačni rezultati - Kadeti
Prva tri mjesta po kategorijama - konačni rezultati - Juniori

-----------
  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.