Završena MALA OLIMPIJADA i Mini Vijug@ 2008

Završena MALA OLIMPIJADA i Mini Vijug@ 2008

24.06.2008.

Prošle godine, POVODOM 100-TE OBLJETNICE ROĐENJA Bože Težaka, svojevrsnog utemeljitelja informacijske znanosti u Hrvata, uvedena je MALA PROGRAMERSKA OLIMPIJADA, namijenjena učenicima nižih razreda osnovnih škola.

Zagrebačka natjecanja u programiranju za miniće, učenike nižih razreda osnovnih škola putpuna su zagrebačka i hrvatska posebnost na ovome području.

Iza nas je druga Mala programerska olimpijada, a pravo sudjelovanja iznorilo je petnaestak najboljih zagrebački minića, učenika nižih razreda osnovnih škola koji su se u svojoj programerskoj ligi MINI VIJUG@ 2008, od siječnja do svibnja borili za pravo sudjelovanja na programerskoj olimpijadi. Najbolji od najboljih mlađih minića bili su Dominik Fistrić i Valentin Marinac, učenici prvog razreda, zatim Ivana Rašić i Ivan Stjepanović, učenici drugih razreda. Najbolji trećaši bili su Mislav Jurešić, Karlo Grozdanić, Renato Kauzlarić i Janko Makar, koji su podijelili prvo mjesto. Među četvrtim razredima najbolja je bila Tesa Jurišić koja je uvjerljivo pobijedila favoritkinju Gretu Gombar, treći je bio Ivan Vladisavljević koji je u kratkom vremenu najviše napredovao.

Dopis
MALA OLIMPIJADA - Rezultati
Mini Vijug@ - Rezultati

-----------
  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.