Ljetni praktikum DUI 2003.

Ljetni praktikum DUI 2003.

01.09.2003.

U ovogodišnjoj drugoj radionici koja se održavala od 24.8. do 29.8., Društvo učitelja informatike osnovnih škola – DUI je već drugu godinu zaredom okupilo 30-tak učitelja informatike sa svrhom provedbe programa njihovog trajnog usavršavanja.


Ovogodišnji program sastojao se od slijedećih ponuđenih sadražaja:

Osnove LINUXA
MREŽE I KOMUNIKACIJE – umrežavanje školskih informatičkih učionica
VISUAL BASIC
NAPREDNO PROGRAMIRANJE – Basic, Pascal, C
MULTIMEDIJA
WEB DIZAJN I OSNOVE ANIMACIJE
WEB PROGRAMIRANJE – php, mysql
TRAG EXPRES DO ŠKOLSKIH NOVINA.

O svakodnevnom radu praktikuma brinuli su se Mario Somek i Mihaela Piskač, a u ulozi voditelja radionica bili su Ivona malčić, jasminko SaračEvić, Rikardus pl. Dimic, Tibor Kulcsar, Krešimir Drvar, Tomislav Fistrić. Među tridesetak polaznika bila je i Madeleine Wolf, stručna suradnica iz Gradskog ureda za obrazovanje i šport Grada Zagreba. (A bili su viđeni i gHosty praktikuma Relja Medić i Ivan Vučica.)

Kapa dolje (i skalp ako treba!) profesorima Zoranu Vrbancu i neumornoj Ivi Kovačević za unutarcehovsku skrb o svojim kolegama informatičarima.

 


Zajednička fotografija

 


Odlazak


Pa gdje bi mi bili bez našeg Matka?

  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.