Konačni rezultati prvog kola IBT 2011

Konačni rezultati prvog kola IBT 2011

01.02.2011.

Ovogodišnja natjecanja u sve četiri lige krenula su s već ustaljenim brojem prijavljenika, koji se zadnjih godina kreće oko 140. Nažalost, neki zbog bolesti, a neki zbog zaboravljivosti ili lijenosti, nisu prisustvovali prvom kolu. Bilo je i nekoliko prijavljenika koji su se ulogirali u sustav, a nisu se natjecali. Svi oni su već iskoristili jedan bonus za najslabiji rezultat.

A svim ostalima čestitke - nadamo se da ste se, osim što ste puno naučili, malo i zabavili. U ovom kolu osobito su se istakli prvaši srednjoškolci Peklar i Gleich te Balunović iz Sl. Broda, i ponovno pokazali da će hrvatski olimpizam imati slatke brige. Nije im ostao dužan ni Matija Milišić trećaš iz MiOCa, ali ni Mihael Liskij, osmaš, koji ima baruta i za nadmetanje sa srednjoškolcima. A počelo je i paralelno nadmetanje Pete i MiOCa, a zasebni rezultati koje ćemo uskoro objaviti pokazuju da MIOC nakon 1. kola uvjerljivo vodi. A na natjecateljima iz Pete, poput Glorije i Marina je da se iskupe za NULU koju su suvereno izborili u prvom kolu.

Pogledajmo konačne rezultate prvog kola koji su zbog ponovljene evaluacije i ispravljanja greške u C++ LIGI za starije kadete malo kasnili:

Liga MINI VIJUG@
Mini A
Mini B

LOGO lige za kadete
Mlađi
Stariji

C++/BASIC/Pascal LIGA za kadete
Mlađi
Stariji

MASTERS LIGA za juniore
Mlađi
Stariji

Pohvale minićima Jamrešiću i Fistriću koji se istaknuo i među mlađim kadetim te osobito petašu Luki Jovanoviću, zvanom "mister 100%".

  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.