MIOC v.s. PETA, crveno plavi protiv zeleno bijelih, 2. kolo

MIOC v.s. PETA, crveno plavi protiv zeleno bijelih, 2. kolo

22.02.2011.

Ove godine uveli smo novinu za učenike Pete gimnazije i MIOC-a. Osim pojedinčno natjecanja učenika, ove dvije najbolje škole natječu se i ekipno! Svaku školu u svakom predstavljaju po tri najbolje plasirana učenika. Povrh toga svaka škola ima i po dva stalna džokera - mlađa juniora čiji rezultati mogu poraviti rezultate svojih starijih kolega. Džokeri - turbo generatori bonus rezultata u ovoj sezoni su Mihael Peklar i Marin Tomić za Petu, a Dominik Gleich i Zvonimir Medić za MIOC. U drugom kolu su ovu priliku iskoristili Peklar i Medić i bitno popravili rezultate svojih škola na čemu im čestitamo, dok su Gleic i Tomić "spavali". Ovaj zagrebački programerski “OXFORD vs CAMBRIDGE”, kao nova pokazao je svoju vrijednost već na startu.

Nakon prvog kola ekipa MIOCa doslovce je pomela PETU, rukavica je bila bačena. Učenici Pete podigli su rukavicu i popravili svoj rezultat u drugom kolu. No bilo je to ipak puuuno premalo za organizirane MIOCovce.

Dakle, nakon dvije runde Peta je na koljenima, a sudac se sprema za odbrojavanje. Da li će Matija Milišić i ekipa dopustiti da se Peta pridigne, ili će Peta zatražiti pomoć iz Shumena? Sačekajmo treću rundu, koja kreće već 12. ožujka..

Pogledajmo dosadašnje rezultate!

  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.