Ljetni kampovi za poticanje darovitosti 2022

Ljetni kampovi za poticanje darovitosti 2022

19.05.2022.

Dvadeset i treća sezona ljetnih kampova je pred nama. Kampovi su načelno planirani za Dom crvenog križa na Sljemenu i u suradnji s našim udrugama članicama. Održali bi se u dva redovita termina, okvirno od 20./21 kolovoza do 31.8./1. rujna. 

Predbilježbe su aktivne - na dnu stranice

Način organiziranja kampova i raspored rada bio bi sličan proteklim godinama. Bit će najviše programiranja, matematike i individualnog rada ali i prilike za stvaralaštvo uz pomoć hrvatskog VIDI-X mikroračunala. Kao i prethodnih godina, priliku za prijavu uz odgovarajuće pogodnosti imaju svi polaznici naših radionica i natjecanja te najbolje plasirani natjecatelji na prestižnim natjecanjima. 

Osim intenzivnog rada na osnovnim programima za darovite programere, i ove će godine biti dovoljno dodatnih programa, radionica, predavanja te zabavnih i športskih sadržaja, a možda ponovno i termina za kupanje u Tomislavcu. Boravak i rad odvijat će se u odličnim uvjetima Doma Crvenog Križa na Sljemenu, na raspolaganju ćemo imati pet do šest improviziranih učionica sa 60-tak računala te mnoštvo pratećih sadržaja. 

U kampu će sudjelovati i naši daroviti prijatelji iz drugih područja (glazba, film), a kamperskim uratcima i prethodnim obradama popularnih pjesmama, dodat ćemo i jednu novu prigodnu obradu neke hrvatske uspješnice.

Nakon uspješne predbilježbe dobija se status polaznika, a u slučaju otkazivanja sudjelovanja iz razloga više sile, status polaznika dodijelt će se prvoj zamjeni u redu čekanja. Broj mjesta je ograničen, ima već dosta upita, zamolbi za pretprijave i najava, stoga požurite s prebilježbama čim postanu aktivne.

Iako malu prednost uvijek imaju naši članovi s najbržim prstom i boljim rezultatima na prethodnim natjecanjima, svake godine se u oba termina (u GRUPE B) pokušalo prihvati i nekoliko znatiželjnih i matematički darovitih novih članova iz drugih županija bez iskustva u natjecanjima, te poneki nastavnik koji bi želio snažnije ući u svijet programiranja.

PREDBILJEŽBE I PRIJAVE - AKTIVNE OD  7.6. ILI (14.6.) 15.6. DO POPUNJAVANJA MJESTA, A NAJKASNIJE DO 4. SRPNJA

1. termin 20./21.8. - 26/27.8.

            A. GLAVNA GRUPA: Poticanje darovitosti u programiranju, BOŽO TEŽAK

            B. VIDI-X stvaralaštvo i glazba

2. termin  26./27.8. - 30/31.8. 

            A. GLAVNA GRUPA: Poticanje rane darovitosti u programiranju, LJETO S VIJUGOM

            B. Multimedija i VIDI-X kroz igru

  

IZDVOJILI SMO

U eri najboljeg hrvatskog olimpijca Gorana Žužića i njegovih kolega Ive Sluganovića, Filipa Barla i Bruna Rahlea koja je trajala od 2006. do 2009. godine...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.