Priča o hrvatskoj darovitosti ide dalje.

Priča o hrvatskoj darovitosti ide dalje.

30.09.2007.

Nakon dvije uzastopne godine u kojima su zagrebačke informatičke ekipe postizale najbolje rezultate u povijesti državnih natjecanja te je Zagreb iz informatičke periferije pretvoren u rasadnik i središte hrvatske kvaliotete, uskoro počinju i pripreme za nastupajuću natjecateljsku sezonu.

I ove godine zagrebački učenici imat će prilike pohađati radionice za poticanje darovitosti u programiranju i stvaralaštvu, zatim se šest mjeseci natjecati u sklopu Zagrebačke INFORMATIJADE Božo Težak. Jasno, svi zainteresirani sudjelovat će i u školskim i županijskim natjecanjima te se boriti za plasman na državno natjecanje. A najbolji među najboljima sudjelovat će u zimskim proljetnim i završnim pripremama za državno natjecanje.

Zagrebački minići, učenici nižih razreda osnovnim škola i ove školske godine imat će bogat program. Uskoro započinje PROGRAMERSKA VIJUGA - radionica za poticanje rane darovitosti u programiranju, koja ide već četvrtu godinu uzastopno. I naši najmlađi ljubitelji programiranja imat će svoje natjecanje MINI VIJUGA, koje će isto tako održati u sklopu Informatijade, a u svibnju ih očekuje druga MINI OLIMPIJADA.

Sa nestrpljenjem očekujemo sve stare face, ali i nove, vrlo zainteresirane učenike, koji su izrazili želju da nam se pridruže.

Obavijesti o skorom početku svih radionica bit će uskoro na ovim stranicama, pa neka ih osim Zagrepčana prate i novi prijatelji iz Sl. Broda, Umaga, Zadra, Senja, Čabra i Splita.

Posebno pozivamo i najmlađe Vukovarce neka nam se jave. Dovoljno je poslati sms poruku na 0914848348.

Priča o hrvatskoj darovitosti
Grafeki

-----------
  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.