Najbolji rezultati u povijesti svih državnih natjecanja u školskom sustavu RH

Najbolji rezultati u povijesti svih državnih natjecanja u školskom sustavu RH

24.04.2008.

Poštovani ZRSovi namjernici,

već tri godine uzastopno naši učenici, daroviti informatičari, postižu najbolje rezultate u povijesti svih državnih natjecanja u školskom sustavu RH.

Ove godine je naša ekipa, sastavljena od učenika osnovnih i srednjih škola, na netom održanom državnom natjecanju u Primoštenu, opet osvojila 13 prvih mjesta u dvanaest kategorija, a k tome i 8 drugih i 11 trećih.

Povrh ovih rezultata, naši učenici bili su zapaženi i u smotri softverskih radova i osnovama informatike. No kako je koncept Informatičkih Olimpijada baziran na natjecanju u programiranju, kao iznimno zahtjevnom području, jasno je da našim projektom poticanja darovitosti podupiremo upravo to područje u kojem se hrvatski srednjoškolci mogu natjecati sa svojim vršjnacima iz cijelog svijeta.

Svi ovi rezultati postizani posljednjih četiri pet godina, te njihova jasna krivulja poboljšanja, svjedoče o suštinskoj kvaliteti projekta ZA HRVATSKU DAROVITOST, ali i njegovoj još boljoj realizaciji. Jedan veliki dio posla je obavljen, hvala suradničkim organizacijama, osobito CENTRU d.o.o i Fakultetu elektrotehnike i računarstva koji su imali strpljenja s nama.

Vrijeme je da svi dosadašnji, a osobito rezultati u posljednje tri godine, budu povodom za prepoznavanje našeg primjera poticanja darovitosti, kao i prinosa stvaranju zagrebačke i hrvatske izvrsnosti.

U samo osam i pol godina od potpune nezapaženosti došli smo do vrha, a mala vojskica darovitih je pritom učetverostručena.

Stoga ljubazno molimo sve zainteresirane za potporu sa svrhom vrednovanja našeg prinosa poticanju darovitosti na području učeničke informatike-računalstva.

Istraživački novinari ne spavajte, tražite točne informacije i približite ih javnosti. U Gradu Zagrebu i MZOS počeše se otvarati prema nama.

Naša djelatnost je malena, ne možemo se ni pokušati mjeriti s nogometom, ali i mi imamo vatreno srce, prepoznajemo i Bilića i Pervana, Nikšu i Ivanu, Đanija i Karamelu (a tek Milu i Žaka), a osim srca na vatrici imamo i himnu čak.

Daroviti učenici vrijedni su vašeg truda uvijek, a ne samo kad se vraćaju iz inozemstva.
:)

Uz srdačni pozdrav i osobito poštivanje,

Vaši zrsovci


-----------
  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.