25 PUTA NA POBJEDNIČKOM POSTOLJU

25 PUTA NA POBJEDNIČKOM POSTOLJU

25.03.2009.

Ekipa Grada Zagreba je i na ovogodišnjem državnom natjecanju iz informatike u Dubrovniku postigla izvanserijske rezultate. Da nam je netko unaprijed rekao da ćemo se 25 puta penjati na postolje predviđeno za najbolja tri natjecatelja u programiranju, ne bismo mu povjerovali. A danas, hladne glavice, pri zbrajanju reultata jasno je svima da je upravo to istina:

25 PUTA NA POBJEDNIČKOM POSTOLJU.

Sa osam prvih i osam drugih te devet trećih mjesta, opet je osvojEno više od 80% predviđenih titula. (A što bi tek bilo da baš svim paskalašima nisu redom padali dijelovi programa za koje su bili uvjereni da su točni, da se Gloriji nije povraćalo od Pascala i da je Peky mogao izabrati alat koji je želio.)

Osim svojih rezultata zagrebačku ekipu posebno su obradovali i rezultati Filipa Kerija i Mislava Balunovića, sedmaša iz Vrbovca i Slavonskog Broda koji su pobijedili svoje zagrebačke prijatelje. Obojica se inače natječu u Zagrebačkoj INFORMATIJADI Božo Težak već dvije godine, a Filip je prošle godine bio na ljetnjem kampu na Silbi, a povremeno je dolazio i na radionice subotom u Zagreb. Slična pozitivna priča je i Stjepan Glavina iz Srednje škole iz Preloga, učenik 3. razreda koji je pobijedio svog velikog prijatelja Adriana Kurdiju, prošlogodišnjeg brončanog olimpijca. Posebne pohvale zaslužuje i Ivan Katanić, srednjoškolac iz Požege, jer je prvi koji je uspio pobijediti Ivicu Kičića na državnim natjecanjima od 2003., kad se Kićo prvi put pojavio. Do Katanića je jedino Karlo Dumbović prije dvije godine uspio biti poravnat s Ivicom, osvojivši 200 bodova iz Loga.

Svi navedeni super neuroni bit će obdareni zagrebačkim znakom pažnje odmah poslije večere u Hotelu Argosy, večeras u 20h, te zatim zajedno otići na svečanost podjele priznanja. Štefu i Mislavu smo to već rekli, sad smo i Ivana uhvatili za rukav putem Barlotinje, no kud se Ivan nakon toga zaputio nećemo vam reći. Ostaje još Filip.

Uz još jedan pogled na sve službene rezultate, pozdravljamo vas uz svjetski poznatu višestruko nagrađivanu fotografiju:

RAZUM U RUCI i TKO BUDE DOBAR IMAT ĆE TULUM POSLIJE IOI

Srednjoškolcima sutra slijedi pripetavanje za plasman u najuži krug kandidata za državnu reprezentaciju. Držimo im palce, pa šta bude.

A svi ostali se poslije doručka u 9:00 ukrcavaju u buseve i u 9:15 kreću put Zagreba.

Alekse se vraćaju kući na pašta šutu između 19 i 19:30 sati.

P.S. Bilo je i nekih žalbi i molbi, a tom kada dobijemo materijale.
:)

 

  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.