Pripreme prije državnog natjecanja 2018

Pripreme prije državnog natjecanja 2018

09.03.2018.

Najbolji mladi programeri spremaju se od srijede za predstojeće državno natjecanje. S obzirom na zgusnuti kalendar natjecanja, u kojem su ovaj tjedan na rasporedu bili i fizika i kemija, a u kojim sudjeluju i mnogi sjajni programeri, u provođenju priprema svaki pozvanik je imao priliku sudjelovati najviše što je mogao.

U četvrtak navečer su pozvanici, nakon C++/Python i Logo simulacija, odradili natjecanje AVVENIRE Logo. U petak se radi po grupama od 10 do 21 sat, rješavaju se pripremljeni zadaci, uz povremene konzultacije s voditeljima. U subotu u 9:15 pozvanici će u sklopu priprema odraditi natjecanje AVVENIRE C++/Python, nakon kojeg će se nastaviti raditi u grupama za oba programerska područja, te po potrebi održati napredno predavanje.

U nedjelju će pozvanici raditi pripremljene vježbe u vlastitom aranžmanu, a za natjecatelji u FMS Logu od 16 sati će se održati posljednje kolo Logo lige te napredno predavanje.

U ponedjeljak pripreme završavanju radom po grupama od 10 do 18 sati. Oni koji nisu uspjeli u zadanim terminima odraditi natjecanja zbog bolesti ili nemogućnosti dolaska, imat će priliku to uraditi naknadno.

Svi sudionici priprema obaviješteni su o raporedu rada tijekom kojeg su imali i organiziranu okrijepu.

Polazak na državno natjecanje je u utorak, u skladu sa obavijestima koje su učenici dobili u školama.

  

IZDVOJILI SMO

Krajem devedesetih Grad Zagred nije postojao na karti pobjednika državnih natjecanja u informatici, a broj učenika zainteresiranih za programiranje bio je malen. Nova ekipa u Zagrebačkom računalnom savezu odlučila je to promijeniti od ljeta ...
  

ZANIMLJIVOSTI

U sklopu VIDI e-novation Awards događanja predstavljen je i novi projekt visokotehnološke medijske kuće Vidi, aglavni urednik Tomislav Kotnik predstavio je Vidi Project X, ...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.