Završne mini pripreme, treći dio

Završne mini pripreme, treći dio

25.02.2021.

Žuapanijske natjecanje održava se u srijedu 3. ožujka, što svi naši članovi već odavno znaju. Iako redovitog rada ima dovoljno i natjecanja nisu najvažnija stvar na svijetu, vrijeme je dodatno usavršavanje i pripremanje za županijsko natjecanje. U petak navečer održavaju se redovite radionice za grupe 6-A, a od subote 27.2 do utorka 2.3. održavat će se dodatne mini priprema za županijske natjecatelje prema prethodno definiranim grupama. Radit će se po sličnom modelu kao i prošlog vikenda, s tim da ćemo, osim subote i nedjelje pozvati ekipu da radi i ponedjeljak i u utorak
 
Osim vježbanja uz nadopunu znanja i krpanje rupa, bit će otvoren i novi AVVENIRE ogled i županijskim natjecateljima savjetujemo da ga odrade u subotu navečer i nedjelju ujutro kako bi u nedjelju popodne bili spremni za analize u oba područa (Logo i C++/Python). U dogovoru s voditeljima grupa svaka grupa može izabrati svoj termin za pristup ogledu. Obzrom da na županijskom natjecanju ne postoji mogućnost za full feed-back, molimo članove da ne koriste tu opcije tijekom rješavanja.
 
U pripreme se već pridodani i novi, vrijedni i sposobni članovi.
 
Grupe u koje su učenici razvrstani su slijedeće:
5-A, 6-A, 7-A, 8-A i 7/8-E
 
Svaki pozvanik će do petka navečer putem SMS poruke dobiti naziv grupe i svoj raspored za subotu i nedjelja, a tijekom nedjelje za ponedjeljak i utorak.
 
Jedina grupa koja će raditi po starom rasporedu je grupa 7/8-E.
 
Molimo da radite najviše što možete jer će povanici za državno natjecanje imati još dvije prilike za dodatno usavršavanje, počevši od 12. do 14. ožujka na Sljemenu.
 
Krešimir Nežmah (u zelenoj majici) je u siječnju 2013. godine krenuo na svoje prvo natjecanje kao učenik 4. razreda. Kada je došao, čekalo ga je neugodno iznenađenja, rekli su mu da u natjecanje može pristupiti tek u petom razredu, iako su do 2012. godine učenici razredne nastave mogli pristupati natjecanjima. U vrijeme Filipu Mravuncu još nije rasla brada, navodno.
 
Napomena:
Ako bi netko smatrao da je greškom ostao nepozvan, molimo da se se javi SMS porukom na 0914846375 i 0914848348 .
  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.