Robert Benić i Marija Gegić, najbolji među najboljima

Robert Benić i Marija Gegić, najbolji među najboljima

06.12.2012.

U četvrtak 6. prosinca u organizaciji HSIN-a, u velikoj dvorani HZTK u Dalmatinskoj 12, podijeljenja su priznanja za postignute rezultate na otvorenom natjecanju HONI za školsku godinu 2011/2012. Sveti Nikola nije trebao puno misliti, samo je pogledao ljestvicu poretka i na njoj među osnovcima ugledao dva lijepa i pametna mlađahna lica: najbolju programerku Mariju Gegić i najboljeg programera Roberta Benića. Osim što je Marija vrijedna i sposobna zaljublenica u programiranje te vlada programskim jezicima Logo i C++ bolje od profesora, te je predana popularizatorica programerskih znanja i vještina među onim najmlađima, poput svojih osnovnoškolskih mentora Mihaele i kristijana, Robert je dodatno zanimljiv i po činjenici da je s ukupno osvojenih 1147 bodova bio daleko najbolji osnovac, iako je pohađao tek sedmi razred osnovne škole. Taj Robertov rezultat je možda i dosad najbolji rezultat jednog osnovca u povijesti ovog natjecanja. Među svim postignutim rezultatima vrijedno je posebno istaknuti i Vilima Lendvaja iz Popovače koji se kao najbolji šestaš, umalo plasirao među tri ukupno najbolja osnovca. Na sreću sada ide već u sedmi razred pa mu nitko ne može zabraniti natjecanje zato što je premlad. Ne mora, kao njegov brat Dorijan, čekati dvije ili četiri godine, da pođe u peti ili sedmi razred pa da se smije (?!?) natjecati na državnom natjecanju, kako su svojom 'mračnom' idejom, nakon dvanaestak godina svjetla, pokušali zamisliti kreatori iz Agencije.

Natjecanja naših triju ekipa, pod nazivom Božo Težak, i protekle su godine pomogle provesti udruge Božo Težak i WEB.edit, osobito tajnici Kristijan Burnik i Ivan Vučica, uz nadzor mentorice svih mentora Mihaele Piskač, iz društva DUI.

Radujmo se narodi.

Pogledajte ih, jedan je svirač pjevač plutač i već student, jedna je klavirista i lukav ko lisica, jedan pak voli Korčulu prije olimpijade, jedan je dvojnik duhovnoga oca Luke Kalinovčića i talentirani glumac, jedan je rock gitarist i najveći među velikanima iako još osnovac, jedan je nakon završenog HONIja najviše napredovao, jedan je fenomenala iako nespomenutsmiley, bravo daroviti!

Hrvatsku pamet nitko ne može zaustaviti. Može samo skrenuti pozornost na svoju vlastitu glupost.

-----------
  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.