ŠKOLSKO NATJECANJE 2011, srijeda 9.2. - HRGOVIĆI

ŠKOLSKO NATJECANJE 2011, srijeda 9.2. - HRGOVIĆI

07.02.2011.

U srijedu je ovogodišnje školsko natjecanje iz informatike i računalstva.

Obaviještavamo redovite učenike osnovnih škola, naše članove koji imaju problema s osiguranjem svojeg nastupa na školskom natjecanju iz bilo kojih razloga (škola koristi pravo da se ne natječe, škola nema kadrovske uvjete, škola ima trajnih problema s Internetom, u školi se ne radi s učenicima nižih razreda, samo jedan učenik je zainteresiran ili je slučajno zaboravljen, učenik je s područje obližnje ili neke druge županije i godinama pohađa programe naših udruga ...), da će se školsko natjecanje u ime desetak osnovnih škola održati u našem prostoru na Hrgovićima. Naime, Kristijan Burnik, tajnik UI Božo Težak, imenovan je odgovornom osobom u ime svih škola čijim je učenicima bilo ugroženo pravo na sudjelovanje u diferenciranim programima, odnosno načelo slobode izbora.

Znači: Dominik iz Pušće, Tomislav, Kristijan i Mislav iz Zagreba, Ana iz Karlovca, zatima nešto stariji Robert (državni pobjednik 2010.), Lovro, Fran i Dominik iz Brezovice, spašeni ste. Jasno, u srijedu vam se može pridružiti i Branimir i još pokoji natjecatelj, osobito C++ aši, budući da u Zagrebu ima samo nekoliko osnovnih škola u kojima profesori vladaju ovim programskim jezikom koji nije dio školskog programa. Ako još nekom treba pomoć neka se javi na 0914848348, može i iz razloga više sile (problemi sa strujom, instalacijama i slično) može i na dan natjecanja, jer naša dežurna služba će raditi od 8:30 do 15:30.

Ponavljamo na termine za natjecanja iz programiranja:
- Logo je u 9:00 sati.
- C++ je u 14:30 sati.  Službene informacije potražite na portalu natjecanja www.infokup.hr .

S obzirom da su, između ostalog, ove godine iz Propozicija o natjecanju ispušene i udruge informatičara, nismo imali izbora. Za zagrebačke osnovnoškolske natjecatelje, ali ne samo za njih, nego i za ostale naše članove redovite učenike koji nisu iz Zagreba, to je bila još jedna nepotrebna prepreka koju smo morali preskočiti nebi li im osigurali i ovo natjecanje. Dali smo se o vlastitom trošku u dodatnu administraciju i riješili problem, tj. ugasili vatru, a uzroke još uvijek nismo uspjeli otkloniti. Zašto je to bilo tako pokazat će vrijeme?

Ljuti smo jer odgovorni ne bi smjeli komplicirati s jednostavnim stvarima i nametati rješenja bez konzultatcije s točkama najvećeg iskustva i dokazane programske snage i rezultata.

Mjesto udruga u hrvatskoj natjecateljskoj informatici je neupitno, a udruge su najvećim dijelom i stvarale našu hrvatsku i internacionalnu kvalitetu. Pokušati izbaciti iz sudjelovanja upravo one koji na području učeničke informatike i računalstva svojim sasvim konkretnim prinosom, dokazano najviše pomažu našim školama je izvan svake logike i pravila struke.

A pravu istinu o svemu napokon moraju saznati najviše razine ove države.  Najbolji hrvatski informatičari ostavili su nam fantastično nasljeđe. Dužni smo to sačuvati.

  

IZDVOJILI SMO

Krajem devedesetih Grad Zagred nije postojao na karti pobjednika državnih natjecanja u informatici, a broj učenika zainteresiranih za programiranje bio je malen. Nova ekipa u Zagrebačkom računalnom savezu odlučila je to promijeniti od ljeta ...
  

ZANIMLJIVOSTI

U sklopu VIDI e-novation Awards događanja predstavljen je i novi projekt visokotehnološke medijske kuće Vidi, aglavni urednik Tomislav Kotnik predstavio je Vidi Project X, ...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.