Izaslanstva udruge Božo Težak, WEB.edit i ZRS-a na grobu Bože Težaka

Izaslanstva udruge Božo Težak, WEB.edit i ZRS-a na grobu Bože Težaka

30.10.2013.

Uoči blagdana Svih svetih izaslanstvo udruge informatičara Božo Težak, udruge WEB.edit i Zagrebačkog računalnog saveza okupilo se je u srijedu 30.10. u 16 sati na Mirogoju, uz vječno počivalište znanstvenog i humanističkog velikana u Hrvata, Bože Težaka.

Informatički zaljubljenici i poštovatelji Bože, njabolji mladi programeri, pobjednici ZG. Informatijade BOŽO TEŽAK i državni pobjednici Mihael Liskij i Adrian Beker u pratnji tajnika udruge Božo Težak Kristijana Burnika, i Ivana Vučice, tajnika udruge WEB.edit , skupili su se u jednu veliku dušu za još veću i neponovljivu dušu Bože Težaka.

Prelijepi unikatni cvjetni aranžmani uz stotine i stotine raznobojnih latica razasutih ispod pet lenti sa stihovima "pjesme o Boži", uokvireni su s pet anđeoskih svijeća i plamtećom trobojnicom.

Prije više od pola stoljeća BOŽO TEŽAK je potaknuo osnivanje Tehničkog muzeja te zatim osnovao katedru za informatologiju na Filozofskom fakultetu. Nedugo zatim njegovom zaslugom je krajem šezdesetih otvorena i naša prva informatička učionica, tada druga u Europi. Bio je to Multimedijalni centar referalnog centra Sveučiliša u Zagrebu, pokraj 'Malog kavkaza', u kojem su i neki ZRSovci učili programirati. BOŽO živi trajno i među darovitim učenicima što je sjajno. U sjećanje na BOŽU je i jedinstveno u svijetu natjecanje, koje nosi njegovo ime.

Svi su bili oduševljeni što i na ovaj način mogu posvjedočiti o sjajnom Božinom duhu, o neponovljivom humanizmu i nepokolebljivom antitotalitarizmu i položiti spomen vijenac na njegov grob. Zaslužili su.

Poželite li vidjeti Božino lice, zatvorite i ove godine očne kapke i otvorite oči svojega srca. One će vam otvoriti prostranstva nevidljivoga svijeta.

U isto vrijeme, najviše izaslanstvo Grada Zagreba, na čelu s Gradonačelnikom Grada Zagreba Milanom Bandićem, položilo je vijence i upalilo svijeće u sjećanje na naše znamenite sugrađanke.

Dobrota nema granica i nije ograničena vremenom. A Ljubav uvijek iznova odnosi pobjede.




Izvorni link: www.youtube.com -----------
  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.