Ususret radionicama u Domu tehnike: PROGRAMERI LUDUJU - Parrot AR.Drone letjelica

Ususret radionicama u Domu tehnike: PROGRAMERI LUDUJU - Parrot AR.Drone letjelica

12.09.2014.

U subotu 13.9. u 12 sati poletjet će quadcopter koji se pilotira smartphoneom ili tabletom. Ima malu kameru i dosta stabilizacijske pameti (poput darovitih programera), tako da ga je u usporedbi s nekim drugim "dronama" malo teže srušiti, što nitko neće ni pokušavati.
 
Planirana su dva uzleta, uz dodatne kamere (Hrvoje Hučić) koje će uzletanje zabilježiti za potrebe spota "PROGRAMERI LUDUJU", pri čemu se očekuje i dolazak specijalng gosta.
 
Pozvani su svi mlađi polaznici programerskih radionica od Iris Barišić, preko Zvonimira Curiša i Borne Vukovca i ostalih do Ivana Badrova, ali onih malo starijih poput Dorijana Granoše i "njegove ekipe".
 
Šef quadcoptera Ivan Vučica i njegov "asistent" Filip Mravunac te specijalac Alen Orčić (ako dođe) željno vas očekuju.
  

IZDVOJILI SMO

Oni dobro znaju da su ljudski potencijali najvažniji nacionalni resurs, godinama potiču darovite učenike i ne posustaju. Uvijek i sve za hrvatsku darovitost, osnovna im je misao vodilja. Njihov veliki rad i prinos školskom sustavu i nacionalnoj darovitosti na ovom području je izniman ...
  

ZANIMLJIVOSTI

Hrvatski robotičari dio su međunarodnog tima znanstvenika koje će u sklopu NATO-ovog programa Science for Peace and Security izraditi najveći dron na svijetu.
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.