Izborne pripreme za plasman u nacionalnu programersku reprezentaciju su počele

Izborne pripreme za plasman u nacionalnu programersku reprezentaciju su počele

08.05.2013.

Izborne pripreme za plasman u nacionalnu programersku reprezentaciju, u organizaciji nacionalnog saveza informatičara, HSIN-a, počele su u utorak . Nakon uvodnih predavanja i priprema, danas je bio prvi izborni dan, prvi test sastavljen od dva zadatka. Sutra se nastavlja s pripremama, a u petak je drugi, posljednji izborni test, koji će izlučiti najbolje od najboljih za ovogodišnje programerske olimpijade.

Nakon prvog dana veliku prednost u pojedinačnoj konkurenciji stekao je Domagoj Ćevid (160), a ostali ga prate s razlikom koja se kreće od 65 do 130 bodova. Prošlogodišnji olimpijski zlatnik Marin Tomić i srebrni Dominik Gleich dijele četvrto mjesto (70) a ispred njih su Mislav Bradač (90) i Ivan Lazarić (95).

Mihael Peklar je na vrednovanje poslao lošije rješenje i oduzeo si stotinjak bodova pa je stoga jako napaljen za petak, a šampion pozitive Lionel Balunović Mislav i odlični Tonko Sabolčec (50) imaju i dalje odličnu priliku za desant na najbolja mjesta.

Ne zaboravimo da će se na kraju pribrojiti bodovi osvojeni na HIO 2013, pa pogledajte i pravite kalkulacije, zdravo je to.

U ekipnoj obiteljskoj konkurenciji uvjerljivo i nedostižno vode braća, kneževi Domagoj i Mislav Bradač s osvojenih 140 bodova.wink

Nestrpljivo očekujemo devet puta metak plus metak, u nadolazeći petak.

  

IZDVOJILI SMO

Krajem devedesetih Grad Zagred nije postojao na karti pobjednika državnih natjecanja u informatici, a broj učenika zainteresiranih za programiranje bio je malen. Nova ekipa u Zagrebačkom računalnom savezu odlučila je to promijeniti od ljeta ...
  

ZANIMLJIVOSTI

Hrvatski robotičari dio su međunarodnog tima znanstvenika koje će u sklopu NATO-ovog programa Science for Peace and Security izraditi najveći dron na svijetu.
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.