Izborne pripreme za plasman u nacionalnu programersku reprezentaciju su počele

Izborne pripreme za plasman u nacionalnu programersku reprezentaciju su počele

08.05.2013.

Izborne pripreme za plasman u nacionalnu programersku reprezentaciju, u organizaciji nacionalnog saveza informatičara, HSIN-a, počele su u utorak . Nakon uvodnih predavanja i priprema, danas je bio prvi izborni dan, prvi test sastavljen od dva zadatka. Sutra se nastavlja s pripremama, a u petak je drugi, posljednji izborni test, koji će izlučiti najbolje od najboljih za ovogodišnje programerske olimpijade.

Nakon prvog dana veliku prednost u pojedinačnoj konkurenciji stekao je Domagoj Ćevid (160), a ostali ga prate s razlikom koja se kreće od 65 do 130 bodova. Prošlogodišnji olimpijski zlatnik Marin Tomić i srebrni Dominik Gleich dijele četvrto mjesto (70) a ispred njih su Mislav Bradač (90) i Ivan Lazarić (95).

Mihael Peklar je na vrednovanje poslao lošije rješenje i oduzeo si stotinjak bodova pa je stoga jako napaljen za petak, a šampion pozitive Lionel Balunović Mislav i odlični Tonko Sabolčec (50) imaju i dalje odličnu priliku za desant na najbolja mjesta.

Ne zaboravimo da će se na kraju pribrojiti bodovi osvojeni na HIO 2013, pa pogledajte i pravite kalkulacije, zdravo je to.

U ekipnoj obiteljskoj konkurenciji uvjerljivo i nedostižno vode braća, kneževi Domagoj i Mislav Bradač s osvojenih 140 bodova.wink

Nestrpljivo očekujemo devet puta metak plus metak, u nadolazeći petak.

  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.