Hrvatska informatička olimpijada HIO 2015

Hrvatska informatička olimpijada HIO 2015

28.03.2015.

Ovogodišnja Hrvatska informatička olimpijada, u organizaciji HSIN-a, je završena.

Zahvaljujući svojim današnjim rezultatima na Izborne priprema s mogućnošću plasmana u nacionalni tim, od ukupno 25 sudionika, pozvano je jedanaest natjecatelja.

To su Ivan Lazarić, Tonko Sabolčec, Mihael Liskij, Adrian Beker, Robert Benić, Stjepan Požgaj, Marin Kišić, Nikola Pintarić, Josip Kelava, Luka Barišić i Domagoj Bradač.

Zanimljivo je da su među najboljih 10 čak četiri učenika drugih razreda, stoga i posebne čestitke idu Bekeru i Beniću te Kišiću i Kelavi.

Odlični su bili u učenici prvih razreda Luka Jovanović i Marko Mrki Prološčić kojima je ovo natjecanje odlično iskustvo, neka samo tako nastave zajedno s Vilimom i Josipom.

Doći će i njihovo vrijeme. A tek kada Vedran Dr. Hahander Kurdija podivlja, pa se jednu godinu uhvati posla bez prestanka.

Posebne čestitke idu pobjedniku Ivanu Lazariću - Lazi. No zaželimo sreću i svoj odabranoj jedanaestorici, a sve ostale natjecatelje neka prati duh ustrajnosti i lukavosti, i neka ih čuva i nadahnjuje anđeo radoholičarskih trenutaka.

Rezultati

Ponosimo se svim našim članovima.

  

IZDVOJILI SMO

Oni dobro znaju da su ljudski potencijali najvažniji nacionalni resurs, godinama potiču darovite učenike i ne posustaju. Uvijek i sve za hrvatsku darovitost, osnovna im je misao vodilja. Njihov veliki rad i prinos školskom sustavu i nacionalnoj darovitosti na ovom području je izniman ...
  

ZANIMLJIVOSTI

Hrvatski robotičari dio su međunarodnog tima znanstvenika koje će u sklopu NATO-ovog programa Science for Peace and Security izraditi najveći dron na svijetu.
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.