Stjepan Glavina, Ivan Katanić i Gustav Matula osvojili odlično 7. mjesto na studetnskom svjetskom natjecanju

Stjepan Glavina, Ivan Katanić i Gustav Matula osvojili odlično 7. mjesto na studetnskom svjetskom natjecanju

20.05.2015.

U Finalu Svjetskog studentskog ACM ICPC natjecanja u programiranju koje se od 16. svibnja ove godine održava u Marrakechu, Maroko, tim studenata Sveučilišta u Zagrebu ostvario je izniman uspjeh osvojivši 7. mjesto u ukupnom poretku u jakoj konkurenciji 128 najjačih sveučilišnih timova iz cijelog svijeta, što im je donijelo srebrnu medalju.
Stjepan Glavina, Ivan Katanić i Gustav Matula, članovi su ovog odličnog tima iz Preloga, Požege i Zagreba. Svi su tudenti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, a na natjecanju su sudjelovali u organizaciji nacionalnog saveza informatičara.
Ovo je treći nastup u finalu, a prvo srebro osvojili su Luka Kalinovčić i Lovro Pužar, duše nacionalnog olimpizma, zajedno sa trećim članom tima Igorom Čanadijem, 2008. godine u Kanadi.
Čestitke Gustavu, Ivanu i Stjepanu. Bravo momci!
  

IZDVOJILI SMO

Krajem devedesetih Grad Zagred nije postojao na karti pobjednika državnih natjecanja u informatici, a broj učenika zainteresiranih za programiranje bio je malen. Nova ekipa u Zagrebačkom računalnom savezu odlučila je to promijeniti od ljeta ...
  

ZANIMLJIVOSTI

U sklopu VIDI e-novation Awards događanja predstavljen je i novi projekt visokotehnološke medijske kuće Vidi, aglavni urednik Tomislav Kotnik predstavio je Vidi Project X, ...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.