Stjepan Glavina, Ivan Katanić i Gustav Matula osvojili odlično 7. mjesto na studetnskom svjetskom natjecanju

Stjepan Glavina, Ivan Katanić i Gustav Matula osvojili odlično 7. mjesto na studetnskom svjetskom natjecanju

20.05.2015.

U Finalu Svjetskog studentskog ACM ICPC natjecanja u programiranju koje se od 16. svibnja ove godine održava u Marrakechu, Maroko, tim studenata Sveučilišta u Zagrebu ostvario je izniman uspjeh osvojivši 7. mjesto u ukupnom poretku u jakoj konkurenciji 128 najjačih sveučilišnih timova iz cijelog svijeta, što im je donijelo srebrnu medalju.
Stjepan Glavina, Ivan Katanić i Gustav Matula, članovi su ovog odličnog tima iz Preloga, Požege i Zagreba. Svi su tudenti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, a na natjecanju su sudjelovali u organizaciji nacionalnog saveza informatičara.
Ovo je treći nastup u finalu, a prvo srebro osvojili su Luka Kalinovčić i Lovro Pužar, duše nacionalnog olimpizma, zajedno sa trećim članom tima Igorom Čanadijem, 2008. godine u Kanadi.
Čestitke Gustavu, Ivanu i Stjepanu. Bravo momci!
  

IZDVOJILI SMO

U eri najboljeg hrvatskog olimpijca Gorana Žužića i njegovih kolega Ive Sluganovića, Filipa Barla i Bruna Rahlea koja je trajala od 2006. do 2009. godine...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.