+1 IZVRSTAN za Bolju Hrvatsku, Najbolji uz najbolje

+1 IZVRSTAN za Bolju Hrvatsku, Najbolji uz najbolje

05.02.2024.

U utorak 6. veljače u 18:30, dvorana Vijenac, na Kaptolu 29A, pedeset mladih programera dobit će priznanja za rezultate na hrvatskim i međunarodnim natjecanjima, za autorski doprinos, za mentorski rad i godišnja postignuća te za osobiti doprinos hrvatskoj izvrsnosti i savezu. Među dobitnicima su velika imena hrvatskog programiranja koje predvode Patrik Pavić, prvi Hrvat u povijesti u TOP 10 svih vremena na Međunarodnoj programerskoj olimpijadi (IOI), i Krešimir Nežmah, prvo europsko juniorsko zlato iz 2017., koji je nadahnuo novi val natjecateljskih programera, te mnogi drugi. Osim programera, dodijelit će se i priznanje Zagrebačkog računalnog saveza Sisavac godine za neinformatičare godine. Primit će ih četvero sjajnih ljudi koji žive hrvatske i europske vrijednosti. Svojim radom pokazuju svakom od nas kako postati +1 izvrstan za Bolju Hrvatsku. Prije no što se otkrije tko su oni roditelji će predati ZRSu spomen priznanja na nevjerojatne, i u svijetu nezabilježene rezultate koje su postizala njihova djeca.
U završnom dijelu svečanosti dodijelit će se Nagrada ZRSObit za životno djelo Zagrebačkog računalnog saveza. To finale posvećeno je velikanu računalstva u Hrvata, Branimiru pl. Makancu, od kojeg je sve i krenulo prije šezdesetak godina, zajedno sa mladima koji se nastavljaju na njegov rad.
Svečanost je posvećena hrvatskoj izvrsnosti, i bit će pod voditeljskom palicom fon 5etrekovića.

Radujemo se druženju uz isprike svim obiteljima koje su ostale bez pozivnice zbog ograničenog broja mjesta.

-----------
  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.