Kako doći do stvarnih mentora?

Kako doći do stvarnih mentora?

29.02.2004.

Mi ZRSovci uveli smo novo natjecanje "KUP Božo Težak".

Osim osnovne namjene natjecanja kao načina za poticanje darovitosti u programiranju kojeg su prepoznali i ljudi iz vrha Grada ( g. Milan Bandić došao na otvorenje jer je odmah skužio da je to nešto novo za Zagreb!), htjeli smo i odmah urediti način prijavljivanja učenika i mentora i osigurati prijavnu dokumentaciju sa svrhom da otklonimo nedostatke u postupku prijavljivanja koje smo primijetilio na ostalim razinama natjecanja. Cilj je bio omogućiti da lakše "imaju prolaz" samo stvarni mentori, osobe koje uistinu pripremaju učenike i učenice za natjecanja u programiranju.

Međutim, povukli smo ručnu i kazali, pričekajmo koju godinu, upoznajmo sve ljude i uočimo stvarne činjenice. Ne treba žuriti, doći će i nove spoznaje i vrijeme.

Poslije nam je bilo malo žao jer smo na natjecanju vidjeli da postoje profesori koji prate svoje učenike, fotografiraju se s njima, a kada smo rekli učenicima "bravo, bio si odličan, imaš izvrsnu profesoricu, blago tebi", onda nam je taj isti učenik odvratio "nema to veze s profom, ona nas tjera da učimo napamet, a ne zna programirati, a sa mnom nije radila ni jedan sat".

Shvatili smo: to je puno ozbiljniji problem nego što smo mislili, i pošli se malo ohladiti u zdencu!

  

IZDVOJILI SMO

Krajem devedesetih Grad Zagred nije postojao na karti pobjednika državnih natjecanja u informatici, a broj učenika zainteresiranih za programiranje bio je malen. Nova ekipa u Zagrebačkom računalnom savezu odlučila je to promijeniti od ljeta ...
  

ZANIMLJIVOSTI

U sklopu VIDI e-novation Awards događanja predstavljen je i novi projekt visokotehnološke medijske kuće Vidi, aglavni urednik Tomislav Kotnik predstavio je Vidi Project X, ...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.