STVARNI MENTORI I NATJECANJA ZA PROFESORE

STVARNI MENTORI I NATJECANJA ZA PROFESORE

29.01.2004.

Kako pomoći da se što prije pokaže tko se od divnih i krasnih profesora stvarno bavi poticanjem darovitosti u programiranju?

Provjere na radionicama su dobra stvar, vrlo dobro je i ono što kažu sami učenici, ali potrebno je ipak i nešto mjerljivo!

Stoga smo odlučili organizirati natjecnaja za profesore, da vidimo:

1. tko će se uopće prijaviti

2. koliki postotak rješenosti će prijavljenici imati.

I, rezultat je bio slijedeći: prijavilo se četvero profa iz osnovnih škola i jedan profa "srednjoškolac", a među njima i jedna vrijedna i sposobna trudnica.

Neki profe iz srednjih škola organizirali se neizostavna predavanja na dan natjecanja, neki su imali neodgodive osobne stvari, itd...

A jedan profa je ISKRENO rekao "eh, kad bih imao mjesec dana da se ukodiram, onda bih se možda i prijavio", a jedna profesorica je rekla "nova sam i nemam pojma, ali to me zanima i došla bih u subotu da nemam Državni ispit u ponedjeljak!".

Bili smo zadovoljni, prijavili su se oni koji zaista i programiraju, a dvoje profesora su BILI ISKRENI.

Zaslužili smo šetnju Maksimiromlaugh.

To je to!

  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.