Tko je stvarni mentor, odgovornost za točne podatke

Tko je stvarni mentor, odgovornost za točne podatke

29.12.2005.

U svakom području rada najvažnije je uočiti stvarne nositelje kvalitete. To je jedini način da se uopće počne razmišljati o napredovanju u kvaliteti. Promatrajući izbor glavnih programskih voditelja za pripremanje srednjoškolaca olimpijaca pred Olimpijade, jasno je da je jedini ispravni izbor bio da bivši olimpijci pripremaju sadašnje. Napokon, oni to i jedini mogu. Bila je to ispravna politika koju je promovirao HSIN, ne samo na pripremama pred olimpijadu nego i na kampovima.

Međutim, svi ti najbolji natjecatelji i predavači nikad nisu bili zapisani kao mentori svojim mlađim kolegama, učenicima.

Zašto?

Mi u ZRSu odlučili smo stoga sačiniti OBRAZAC za prijavljivanje na KUP BOŽO TEŽAK u koje postoje tri podatka:

1. osoba koja učenika prijavljuje za natjecanje
2. osoba koja je učeniku nastavnik u školskom programu i
3. osoba/osobe koja je učenika pripremala za natjecanja. Smatrali smo da ćemo tako doprinjeti da u sustav natjecanja ulaze točni podaci i da će mnogim profama laknuti jer sebe više ne moraju pisati kao mentore.
 
To smo odlučili učiniti i na Županijskom natjecanju, a višim obrazovnim razinama nakon toga skrenuti pozornost da se u obrazovni sustav Republike Hrvatske moraju unositi točni podaci.
 
Kreirali smo NATJECATELSKI LIST i pustili na volju odgovornost za njegovo popunjavanje točnim podacima. Bila je zima, mnogi su uživali u skijanju, a nama je bilo žao da bez razloga non-stop čitamo netočne podatke.
 
Daroviti učenici to ničim nisu zaslužili!
 
  

IZDVOJILI SMO

Oni dobro znaju da su ljudski potencijali najvažniji nacionalni resurs, godinama potiču darovite učenike i ne posustaju. Uvijek i sve za hrvatsku darovitost, osnovna im je misao vodilja. Njihov veliki rad i prinos školskom sustavu i nacionalnoj darovitosti na ovom području je izniman ...
  

ZANIMLJIVOSTI

Hrvatski robotičari dio su međunarodnog tima znanstvenika koje će u sklopu NATO-ovog programa Science for Peace and Security izraditi najveći dron na svijetu.
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.