PROFA KUP 2011, natjecanje u programiranju za profesore - USKORO OBJAVA TERMINA!

PROFA KUP 2011, natjecanje u programiranju za profesore - USKORO OBJAVA TERMINA!

24.01.2011.

Nakon nekoliko godina pauze Zagrebački računalni savez ponovno će sa svojim udrugama članicama organizirati natjecanje u programiranju za školske informatičare i/ili matematičare. Nećemo ga nazvati ALGORITMI ni DIJAGRAM TIJEKA jer je to naprosto Natjecanje u programiranju, u kojem se rješavaju algoritamski zadaci, koristeći programske jezike u područjima Logo odnosno BASIC/Pascal/C++ za osnovne škole ili koristeći programske jezike C/C++/Pascal za srednje škole. Stoga i naši dragi natjecatelji kao svoje mentore mogu prijaviti samo osobe koje vladaju programiranjem, pri čemo to svakako mogu biti učenici i bivši natjecatelji, od kojih je sve i počelo, ali i profesori koji se zaista bave programiranjem, pa i u srednjim školama.

A ima ihsmiley!

Ovo natjecanje je osmišljeno još 2004. godine kao prinos trajnom usavršavanju učitelja informatike za rad s darovitim učenicima i provodi se u sklopu našeg projekta organizirane skrbi o darovitim pojedincima. Naime, dosadašnja praksa u radu pokazala je da pravi put i potpunu komunikaciju s darovitima u području programiranja postižu samo oni učitelji ili stručni voditelji koji u potpunosti razumiju učeničke natjecateljske situacije. To znači da i sami potpuno vladaju programskim jezicima te da k tome i samostalno u istoj radnoj situaciji mogu riješiti najsloženije zadatke i sačiniti besprijekoran kod, baš kao i najbolji učenici-natjecatelji, osvajači prvih mjesta na županijskim i državnim natjecanjima.

Dakle, natjecanje je otvoreno za sve profesore koji se bave programiranjem, najavljujemo ga dovoljno ranije da se i naši dragi profe mogu malo pripremiti. Očekujemo sve evidentirane mentore, a radujemo se svima koji u sebi nađu hrabrosti da vide kako je njihovim učenicima na natjecanjima te na taj način pokažu svoju privrženost suštinskom, a ne deklarativnom poticanju darovitosti. Daroviti pojedinci osobito cijene iskrenost svojih profesora bez obzira znaju li odgovore na njihova pitanja, a još kad vide da su i natjecateljski sposobni - povjerenje je neraskidivo.

Kategorije natjecanja su osnovne škole LOGO, osnovne škole C++ (iznimno i BASIC/Pascal), srednje škole C++/Pascal. U svakoj kategoriji bit će pet zadataka s maksimalnim brojem od 200 bodova za uzrastnu podskupinu odnosno 280 bodova za apsolutnu kategoriju.

Natjecanje organizira Savez sa svojim članicama, udrugama informatičara Božo Težak i S VIJUGOM.

  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.