UZ NAS NISTE SAMI - STOP NASILJU 2011, ekskluzivno

UZ NAS NISTE SAMI - STOP NASILJU 2011, ekskluzivno

31.12.2011.

Jučer su među gostima svoje opažačke i komunikacijske vještine oprobali daroviti informatičari, naši članovi: dvostruki državni prvaci Vedran Kurdija i Robert Benić, najbolja osnovnoškolska programerka Marija Gegić, članovi juniorske nacionalne reprezentacije Mihael Liskij i Branimir Filipović.

Osim prekaljenog ZRSovca Kristijana Burnika,društvo su im pravili uglednici iz svekolikog javnog života Hrvatske. Društvo im je neko vrijeme pravio i Davor Gobac, no onda se bacio na pod: Svi su čekali da dođe Robert Knjaz i da ga podigne umjetnim disanjem, no Robi se naljutio što mu Gobac još uvijek nije vratio onih 10,00Kn (dug je dokumentiran u filmu "Nisi rekla da me voliš") i nije došao. Navratila je i Vanna, koja se kao Svakodnevna žena i previše mota uokolo. Darovite hrvatske programerske snage su zaposjele centar za telefonsko prikupljanje kunića i naučile da ima prilično raznovrsnih oblika nasilja kojeg treba raspoznavati što je moguće prije, da pred uočenim nasiljem ne treba zatvarati oči nego ga sprečavati i prijavljivati. Upoznali su super tekvandoiste, ali genijalke iz udruge TI SI OK kojima skidamo kapu do poda, tko zna - zna! Shvatili su da nažalost ima i roditelja koji svojoj djeci ne posvećuju baš nikakvu pažnju te se prisjetili i slučaja svojevrsnog nasilja nad svojim mlađim kolegom Dominikom Fistrićem, koji je bio najbolji četvrtaš u državi, a još uvijek nije dobio zasluženog Oskara znanja. Svoje minute u The Best Call Center Ever, završili su pozivom vlastima da osmisle lukave represivne metode prema roditeljima koji se ne brinu za svoju djecu te podržali stav da nije u redu da nasilnici mirno spavaju u kućama, a da istodobno ugroženi moraju tražiti utočište o trošku društva. Uza sve svoje obveza najbolja osnovnoškolska programerka uspjela je položiti i tečaj za voziteljicu kamere, a Robač je nekoliko puta preveslao cijelu ekipu i uz pomoć Lisice otkrio uljeza..

Čestitke HRTVu na odličnim humanitarnim koracima u ovoj i sve najbolje u Novoj! Zahvala svima koji su na najbolniji način osjetili svo bezumlje nasilja te se zatim stavili u funkciju promicanja tolencije i nenasilja. Poseba hvala obiteljima Ritz i Tunjić. Neka naš ljubljeni Zagreba, ali i bilo koji drugi grad, više nikad ne bude surovi.

STOP NASILJU MEĐU MLADIMA, STOP NASILJU UOPĆE!

OTVORIMO OČI!

SVE NAJBOLJE U NOVOJ!

laugh

-----------
  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.