ZA TOLERANCIJU I NENASILJE MEĐU MLADIMA

ZA TOLERANCIJU I NENASILJE MEĐU MLADIMA

16.11.2011.

Večeras u 20 sati na Trgu Bana Josipa Jelačića održat će se veliki koncert ZA TOLERANCIJU I NENASILJE MEĐU MLADIMA. Iz užeg organizacijskog tima saznajemo da su pripreme pri kraju. Kažu nam: " imamo odlične bendove, najzabavnijeg voditelja, simpa policajce, zanimljive tekstove, termosicu, tople čarape, nešto opreme, imamo čak i projektor i platno i jednog srcolikog supermena iz ZRSa i puuno dobre volje! :).  Samo naprijed.
 
Otvori oči! NIJE SVEJEDNO! ZRSOVCI POKRENIMO SE

Pozovimo roditelje, škole, sve mlade dobre volje da otvore oči jer svatko može mnogim situacijama pomoći. Posebno pozovimo medije da vrate osjećaj dobra, ljubavi i pozitive na svoje stranice i odašiljače. Pozovimo i one najodgovornije da razmisle što govore javnosti, daju li dobre ili loše primjere. Kako je moguće da jedna loša vijest vrijedi kao tisuću dobrih? Zar moramo dopuštati da se medijskim nasiljem (ili nehatom) dobro uvijek pomnoži s nulom i da zatim u javnosti pobijedi dojam da je pobijedilo zlo?

Zato borimo se za dobro, i zatvarajmo prostor za pobjedu zla. To vrijedi za svakoga od nas. Pokrenimo se, razlikujmo dobro i zlo i promičimo toleranciju i nenasilje.

I ne samo danas, neka svaki dan bude svjetski dan tolerancije.

-----------
  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.