ZA TOLERANCIJU I NENASILJE MEĐU MLADIMA

ZA TOLERANCIJU I NENASILJE MEĐU MLADIMA

16.11.2011.

Večeras u 20 sati na Trgu Bana Josipa Jelačića održat će se veliki koncert ZA TOLERANCIJU I NENASILJE MEĐU MLADIMA. Iz užeg organizacijskog tima saznajemo da su pripreme pri kraju. Kažu nam: " imamo odlične bendove, najzabavnijeg voditelja, simpa policajce, zanimljive tekstove, termosicu, tople čarape, nešto opreme, imamo čak i projektor i platno i jednog srcolikog supermena iz ZRSa i puuno dobre volje! :).  Samo naprijed.
 
Otvori oči! NIJE SVEJEDNO! ZRSOVCI POKRENIMO SE

Pozovimo roditelje, škole, sve mlade dobre volje da otvore oči jer svatko može mnogim situacijama pomoći. Posebno pozovimo medije da vrate osjećaj dobra, ljubavi i pozitive na svoje stranice i odašiljače. Pozovimo i one najodgovornije da razmisle što govore javnosti, daju li dobre ili loše primjere. Kako je moguće da jedna loša vijest vrijedi kao tisuću dobrih? Zar moramo dopuštati da se medijskim nasiljem (ili nehatom) dobro uvijek pomnoži s nulom i da zatim u javnosti pobijedi dojam da je pobijedilo zlo?

Zato borimo se za dobro, i zatvarajmo prostor za pobjedu zla. To vrijedi za svakoga od nas. Pokrenimo se, razlikujmo dobro i zlo i promičimo toleranciju i nenasilje.

I ne samo danas, neka svaki dan bude svjetski dan tolerancije.

-----------
  

IZDVOJILI SMO

Krajem devedesetih Grad Zagred nije postojao na karti pobjednika državnih natjecanja u informatici, a broj učenika zainteresiranih za programiranje bio je malen. Nova ekipa u Zagrebačkom računalnom savezu odlučila je to promijeniti od ljeta ...
  

ZANIMLJIVOSTI

Kvantni fizičari s Instituta Ruđer Bošković (IRB) dio su međunarodnog tima znanstvenika koji je otkrio i eksperimentalno realizirao kvantnu komunikacijsku mrežu s više korisnika koju je nemoguće špijunirati. To otkriće veliki je korak ...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.