ZRSOVCI POKRENIMO SE

ZRSOVCI POKRENIMO SE

07.11.2008.

U sutrabotu :) u podne kad grički top prestraši profesora Dumbovića i ekipu u Ilici pedesttri, na Jelačić placu počinje prosvjedni koncert protiv nasilja među mladeži.

Organizator je naš asimetrični Jeronim S. Marić i ADASTRA, a pokrovitelj Poglavarstvo Grada Zabrega. Pridružimo im se u mislima ili uživo.

Pozovimo roditelje, škole, sve mlade dobre volje da otvore oči jer svatko može u mnogim situacijama pomoći. Posebno pozovimo medije da vrate osjećaj dobra, ljubavi i pozitive na svoje stranice i odašiljače. Pozovimo i one najodgovornije da razmisle što govore javnosti, daju li dobre ili loše primjere.

Kako je moguće da jedna loša vijest vrijedi kao tisuću dobrih?
Zar moramo medijskim nasiljem ili nehatom dobro množiti s nulom da bi u javnosti prevladao dojam da je pobijedilo zlo?

Pa pobogu, borimo se za dobro, a ne za zlo. To vrijedi za svakoga od nas. Pokrenimo se, uspravimo na stražnje noge, razlikujmo dobro i zlo i promičimo toleranciju i nenasilje.

Budimo normalni i pustimo neka nas zahvati barem dijelić snage obitelji Ritz.

I ti Otvori oči,
pomozi si glazbom pa će ti
i ljubav u srce lakše doći.

Svjetski dan mladeži je.

Otvori oči.

-----------
  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.